Leivoin tänään jälkiruoaksi mehevän mustikkapiiraan.
Kun on syöjiä enemmän kuin kaksi, tämä piiras sopii hyvin jälkkäriksi.
Lehtipihvit maustevoilla syötiin salaatin kera pääruokana.
Tätä versiota en ole ennen leiponut, inspiraatio syttyi Dansukkerin sivuilta.
Muuntelin ohjetta hieman. Lopputulos oli kaikkien mieleen ja
mustikkapiiras on nyt syöty viimeiseen muruun saakka.
Mustikka-rahkapiiras
Pohja
150 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoseokseen.
Painele 24 cm:n vuokaan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 200-asteessa n 10 minuuttia.
Täyte
250 g maitorahkaa 4,5 % Lildilstä
3/4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl raastettua sitruunankuorta (pese sitruuna)
1 muna
Sekoita ainekset vispilällä tasaiseksi.
Levitä tasaiseksi pohjalle.
Pinnalle
Levitä pinnalle 2 dl mustikoita
Paista 175-asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Aivan ihania reseptejä ja kauniita, isoja kuvia sinun blogissasi. Taidanpa liittyä lukijaksi :)
VastaaPoista