tiistai 25. helmikuuta 2014

Kasvissose-perunaohukaiset - Kala-juureskeitto

Tänään tein jämistä ruokaa. Tapanani on säästää ruokajämät
ja muutaman päivän sisällä keksin kokata ne uusiksi.
Lounaaksi keitin kirkkaaseen kalaliemeen keiton. Peruna, porkkana ja
kevätsipuli sopivat hyvin kirkkaaseen mausteiseen liemeen, jossa
kala maistui juuri sopivasti. Täällä kalaliemen ohje on, keitin sen sunnuntaina.
Jääkaapissa odottivat jatkojalostusta  tilkka  kasvissosekeittoa ja 
eilistä perunasosetta pari desiä. Päivälliselle pyöräytin niistä ohukaistaikinan 
ja paistoin pyöreitä ohukaisia, ne maistuivat lämpiminä meheviltä.
   
Kasvissose-perunaohukaiset puolukkasurvoksella
Kasvissosekeitossa valtaosa oli porkkanaa, mukana oli juuressuikaleita pakasteena,
Keitto oli sopivan mausteinen. Sitä oli 4 dl.
Perunasosetta  2 dl.
Sitkon  aikaan saamiseksi  lisäsin mukaan vehnäjauhoja 2 dl
sekä yhden kananmunan. Mausteita ja suolaa ei enää tarvittu.
Taikina sai hetken levätä.
Paistamiseen käytin juoksevaa floraa.
Sokerilla  maustettu puolukkasurvos oli sopiva lisuke ohukaisille.
***
Kala-juureskeitto
 Pohjana kirkas, mausteinen kalaliemi, johon lohkottua perunaa ja porkkanaa
sekä silputtua kevätsipulia, keitetään. Päälle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.