Tänään tein jämistä ruokaa. Tapanani on säästää ruokajämät
ja muutaman päivän sisällä keksin kokata ne uusiksi.
Lounaaksi keitin kirkkaaseen kalaliemeen keiton. Peruna, porkkana ja
kevätsipuli sopivat hyvin kirkkaaseen mausteiseen liemeen, jossa
kala maistui juuri sopivasti. Täällä kalaliemen ohje on, keitin sen sunnuntaina.
Jääkaapissa odottivat jatkojalostusta tilkka kasvissosekeittoa ja
eilistä perunasosetta pari desiä. Päivälliselle pyöräytin niistä ohukaistaikinan
ja paistoin pyöreitä ohukaisia, ne maistuivat lämpiminä meheviltä.
Kasvissose-perunaohukaiset puolukkasurvoksella
Kasvissosekeitossa valtaosa oli porkkanaa, mukana oli juuressuikaleita pakasteena,
Keitto oli sopivan mausteinen. Sitä oli 4 dl.
Perunasosetta 2 dl.
Sitkon aikaan saamiseksi lisäsin mukaan vehnäjauhoja 2 dl
sekä yhden kananmunan. Mausteita ja suolaa ei enää tarvittu.
Taikina sai hetken levätä.
Paistamiseen käytin juoksevaa floraa.
Sokerilla maustettu puolukkasurvos oli sopiva lisuke ohukaisille.
***
Kala-juureskeitto
Pohjana kirkas, mausteinen kalaliemi, johon lohkottua perunaa ja porkkanaa
sekä silputtua kevätsipulia, keitetään. Päälle persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.