lauantai 15. helmikuuta 2014

Lohipihvit jogurttikastikkeella ja salaatilla

Tänään oli ilo tehdä lohipihvejä. Pihveistä tuli maukkaita,
jogurttikastike sopii kalalle erinomaisesti. Jos haluaa pihveille 
lämpimän kastikkeen, niin se on maitokastike hyvin maustettuna.
Sitä kokeilen seuraavalla kerralla, sillä nämä pihvit saavat toistoa.
Tein raikkaan salaatin lisukkeeksi. Salaatti oli ns kerrossalaatti. 
Alla oli ryynimäiseksi pilkottu valkokaalisalaatti ja päällä
vuonankaalisalaatti. Molemmilla oma kastikkeensa.
Tietenkin salaatit saivat sekoittua lautaselle annosteltaessa.
*
Päivällä puuhastelin huomisia vieraita varten suklaa-vadelmajuustokakun.
Kakku on hyytymässä jääkaapissa. Hyvältä näyttää.
 Postaan siitä huomenna.

Lohipihvit
Jogurtti-tillikastike
Valko- ja vuonankaalisalaatit
700 g merilohta nahattomana ja  jauhettuna
1 rkl dijon sinappia
2 tl ruususuolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
1 kananmuna
rypsiöljyä paistamiseen
Poista lohifileestä nahka, paloittele ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi.
Mausta massa. Sekoita joukkoon kananmuna.  
Anna massan tasaantua 10 minuuttia jääkaapissa.
Muotoile käsin  pihveiksi. Pihvejä pyöritin 8 kpl.
Paista pannulla molemmin puolin yhteensä 3-4 minuuttia.

Jogurtti-tillikastike
2 dl turkkilaista jogurttia tmv
1 rkl sitruunamehua puristettuna
3 rkl hienonnettua tilliä
1 tl dijon sinappia
ripaukset sokeria, suolaa ja mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset  tasaiseksi.

Kaali- ja vuonankaalisalaatit
Pilko pala valkokaalia ryynimäiseksi.
Sekoita joukkoon lohelle tehtyä jogurttikastiketta sopivaksi katsomasi määrä.
Huuhtele ja poista vuonankaalista juuriosat.
Sekoita joukkoon sitruunaoliiviöljyä.
Lisää mukaan paloiteltua hunajamelonia ja suikaloitua paprikaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.