perjantai 21. helmikuuta 2014

Punajuuri-spagettivuoka

Punajuuresta tein tänään vuokaruokaa.
Kokeilin miten spagetti ja punajuuri sopivat keskenään.
Vuohenjuusto on hyvä kumppani punajuurelle ja se sitoi
spagetinkin tähän kombinaatioon. Valitettavasti vuohenjuustoa oli
vain puolikas paketista, kokonainen olisi hujahtanut aivan hyvin.
Tomaattimurskankin otin esille, mutta tulin toisiin aatoksiin.
Punajuuri ja tomaattimurska eivät sovi keskenään.
Sen sijaan punasipulia pilkoin mukaan. Spagettivuoka oli hyvää.
Nyt tuli todistettua, että punajuuresta on pastan kumppaniksi

Punajuuri-spagettivuoka
250 g täysjyväspagettia  + karkeaa ruusuolaa ja vettä
5 kpl punajuuria paloiteltuna
1 punasipuli pilkottuna + rypsiöljyä ja ripaus suolaa
4 dl rasvatonta maitoa + voita ja 3 rkl vehnäjauhoja

mustapippurirouhetta, muskottipähkinää ja suolaa
100 tai 200 g  kuoretonta vuohenjuustoa
1 kananmuna
pinnalle esim forte-juustoraastetta
 
 Keitä punajuuret kuorineen suolalla maustetussa vedessä.
Anna jäähtyä, kuori  ja kuutioi.
Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä al denteksi.
Silppua punasipuli ja kuullota se öljyssä, lisää ripaus suolaa.
Valmista kastike, kuullota jauhoja voissa kattilassa, lisää maito.
Anna kiehua noin 5 minuuttia, Mausta mustapippurilla ja muskotti-
pähkinällä sekä ripauksella suolaa. Murustele kastikkeeseen vuohenjuusto.
Anna sen sulaa. Nosta kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
Sekoita kastikkeeseen kananmuna. 
Kokoa ainekset vuokaan. Sivele vuoan pohja öljyllä ja lisää spagettia,
tilkka kastiketta,punajuurikuutioita ja kuullotettu sipuli sekä tilkka kastiketta.
Jatka toinen kerros ja kaada viimeisenä kastike vuokaan.
Levitä pinnalle punajuurikiekkoja sekä juustoraaste.
Kypsennä uunin keskitasolla 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjosin spagettivuoan kanssa vuonankaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.