perjantai 14. helmikuuta 2014

Ricottaohukaiset

Ricottapurkki oli juuri nyt paikallaan. Ehkä en ollut ostanut
sitä ohukaisia varten. Ohukaisia kuitenkin tein.
Maku.fi- sivulta löytyi sopiva ohje ja siitä sitten paksuhkoa taikinaa
pyörittämään. Kaikki tarvittava löytyi eikä kauppareissua tarvinnut tehdä.
Tänään illallinen syötiin ystäväperheen luona, alkuruokana pakastehernekeittoa pekonilla
ja vuohenjuustoleivät, pääruokana blinejä lisukkeena mätiä, savulohta, kurkkusalaattia, äyriäisiä.
Ricottaohukaiset ovat eilistä ruokaa.   

Ricottaohukaiset
3 kpl munaa
1 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
2 1/2 dl rasvatonta maitoa
3 1/3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sitruunankuoriraastetta
1 rkl vaniljasokeria
250 g ricottajuustoa
Erittele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa
kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, kunnes vaahto on kiiltävää.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Yhdistä voisulaan maito, keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola sekä keltuaiset, sitruunakuoriraaste ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
Kääntele taikinaan valkuais-sokerivaahto ja ricottajuusto. Ricotta saa jäädä hieman kokkareiseksi.
Paista ohukaiset voissa pannussa keskilämmöllä, kunnes saavat kauniin värin ja vaikuttavat 
kypsiltä, noin 2 minuuttia per puoli. Pidä sitruuna-ricottaohukaiset lämpimänä alumiinifolion alla.
Tarjosin marjojen ja marjahillon kera. 

2 kommenttia:

  1. Nyt tuli vesi kielelle,nammm:)

    Ihanaa ystävänpäivää sinulle♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos, hanne, ja mukavaa viikonloppua sinulle

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.