lauantai 8. helmikuuta 2014

Espressojäätelö

Kun käänsin Kodin Kuvalehden sivuja ja näin Nigellan viileän houkutuksen,
pysähdyin  ja silmäni nauliutuivat superhelpon espressojäätelön kohdalle.
Tähän ei jäätelökonetta tarvita, sähkövatkain riittää ja pakastin.
Tarkistin raaka-aineet vain  kahvilikööri puuttui.
Ostin sen kauppareissulla. Alkossa on helppo asioida, kun niitä
on avattu isojen ruokamarkettien  yhteyteen.
Hyvää ja lisäaineetonta jäätelöä oli ilo nauttia.
Suunnittelen jo seuraavia versiota marjoista. 
Pakasteessa on vadelmia, tyrnimarjoja, mustaherukoita, puolukoita .... .
Tietysti sopivat mehut tai liköörit mukaan.

Espressojäätelö

1 prk (noin 300 g) kondensoitua maitoa
3,3 dl laktoositonta kuohukermaa
2 rkl hienoa espressojauhetta
2-3 rkl kahvilikööriä
Mittaa kaikki aineet tehokeittimen kulhoon.
Voit käyttää myös sähkövatkainta.
Laita kone käyntiin pienelle nopeudelle ja vatkaa,
kunnes massa on pehmeää ja paksuhkoa.
Lusikoi jäätelömassa muovipurkkiin ja laita jäätymään
pakastimeen yön yli. Ota jäätelöstä palloja ja tarjoile sellaisenaan
tai kermavaahdon kera. Ripottelin mukaan pähkinärouhetta.
Vinkki: Alkoholin vaikutuksesta jäätelö on sopivan pehmeää
heti pakastimesta tultuaan.

2 kommenttia:

  1. Jee! Tuota tehdään. Tein Annan tupaan aiemmin samantyylistä itsetehtyä jäätelöä.

    VastaaPoista
  2. ♥ aaah, näyttää niin hyvältä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.