sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Pihvit valkosipuliperunoilla

Lihakauppias oli taas ystävällinen. Mietiskelin mitä viikonlopun sunnuntaina syödään.
Nyt ovat naudan mehukas sisäpaisti ja sisäfilee tarjouksessa, ehdotti lihamestari.
Päädyin sisäpaistiin, vaikka edullista oli sisäfileekin, sisäpaisti 14,90 /kg,
 ja sisäfilee kympin enemmän.  Sisäpaistista leikattiin kahden sentin pihvit.
Lihamestari ajoi ne vielä koneen läpi. Ajattelin paistaa ne lehtipihveiksi.
Kuorin puikulaperunat ja lohkoin ne pituussuunnassa tasakokoisiksi.
Niistä syntyi uunissa valkosipuliperunoita, ei niitä perinteisiä kermaan kypsytettyjä,
vaan uunipellillä rypsiöljyssä kieritettynä.
Täytyy myöntää, että perunoiden aatelia ovat puikulaperunat.
Ne melkein sulavat suussa ja sopivat pihvien seuraksi.
Lisäsin uunipellille vielä kyssäkaalikuutioita. Olen tykästynyt nyt kyssäkaaliin.

Lehtipihvit ja valkosipulilohkoperunat

Ota pihvit huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.
Koska sisäpaistipihvit oli ajettu koneen läpi (vastaa nuijimista), ne kypsyvät voi/öljyseoksessa 
1-2 minuuttia per puoli. Mausteina suolaa ja mustapippurirouhetta.
Pihvit olivat isoja ja pannuun sopi yksi pihvi kerrallaan.
Lopuksi huuhdoin pannun siivilän läpi ja huuhdeliemestä valmistin yksinkertaisen
kastikkeen. Lisäsin kermaa ja keitin kasaan. Suurustin maissijauhoilla ja 
maustoin samoin kuin pihvit, suolaa ja mustapippuria.

Kuoritut puikulaperunat lohkoin tasakokoisiksi. Nostin ne kulhoon, 
lisäsin päälle rypsiöljyä, mustapippuria, timjamia ja pienittyä valkosipulia.
 Sekoitin ja kaadoin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 

Kyssäkaalipalan kuorin ja leikkasin kuutioiksi. Mukaan myös  tilkka rypsiöljyä, meiramia,
muskottipähkinää ja mukaan pellille.

Annoksille leikkasin isot pihvit kahteen osaan, päälle kermakastiketta,
lohkoperunat, kyssäkaali ja öljy/balsamicokastikkeella terästettyä  salaattia.
Olipa yksinkertaisen hyvä pihviateria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.