sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Luumukiisseli -Kalaliemi

Tänään ei ole paljon kokkailtu kotona.
Lounaaksi syötiin loput  perjantain punajuuri-spagetista.
Oli mukava olla vapaana keittiöstä. Tosin illalla
teki mieli makeaa. Kuivattuja luumuja oli laatikossa pari pussia.
Uhrasin toisen pussin makean nälkään. 
Helppoahan oli kiisseliä keitellä pitkästä aikaa.
 *
Keitin nieriän fileointijäännöksistä kalaliemen, joka on nyt jääkaapissa
odottamassa pääsyä keittoon.
 
Luumukiisseli
5 dl vettä, 1 ps(200g) kuivattuja luumuja, 1/2 dl fariinisokeria,
2 rkl perunajauhoja, 1/2 dl vettä
pinnalle sokeria
Laita kattilaan vesi, luumut ja sokeri.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes luumut ovat soseutuneet.
Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan .
Kaada sekoittaen kattilaan. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila liedeltä.
Kaada kiisseli kulhoon, levitä päälle sokeria ja anna jäähtyä.
Annostelin kerroksittain kiisseliä ja vaniljajäätelöä.
Päälle kermavaahtoa.

****
Kalaliemi 
Yhden keskikokoisen nieriän filerointijäännökset
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 sipuli lohkoina
4-5 mustapippuria
1 laakerinlehti
persiljanvarsia ja tillinvarsia
ripaus kuivattua timjamia
Huuhtaise kalajämät. Laita kattilaan ja lisää kylmä vesi
ja muut ainekset. Keitä hiljaisella lämmöllä 40 minuuttia.
Siivilöi liemi. Liemi odottaa nyt jääkaapissa myöhempää loppukäyttöä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.