torstai 6. helmikuuta 2014

Kirjolohifilepihvit sienikastikkeella

Tänään tein perinteisen perinteikästä ruokaa.
Se maistui hyvin kotoisalta sienikastikkeen ansiosta.
Vaikka kastikkeen sienet olivat ruskeita herkkusieniä, siitä huolimatta
tulvahtivat entisaikojen syksyiset sienikastikkeet mieleen ja makunystyröille.
Valitsin lohesta suomalaisen kirjolohen, se on miedompi maultaan
kuin norjalainen merilohi. Siksi halusin mukaan makuisan kastikkeen.
En edes muista milloin olen tätä yhdistelmää kalafileille valmistanut.
Olisiko niin etten koskaan. Nyt tein eikä harmittanut, päinvastoin.
Luulen, että kala saa sienikastikkeen vastaisuudessakin.

Kirjolohifilepihvit sienikastikkeella
Sienikastike
Puhdista ja pilko rasiallinen ruskeita herkkusieniä.
Silppua yksi sipuli.  
Lisää pannulle voinokare. Paista sienistä neste pois, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Siirrä sienet kattilaan. Paahda sipulisilppu kuumalla pannulla ilman rasvaa.
Älä polta. Kun sipulit ovat paahtuneet kullankeltaisiksi, 
siirrä ne sienikattilaan. Lisää  3 dl kasvislientä, kiehauta ja lisää tilkka kermaa.
Saosta kastike maizenalla  3 rkl, kiehauta. Tarkista maku.
Kastikkeessa on hieno paahteinen maku.
Filepihvit
Leikkaa filee sopivan kokoisiksi viipaleiksi.
Levitä fileen nahkapuolelle suolaa.  Mausta toinen puoli suolalla ja 
mustapippurirouheella. Paista rasvattomalla kuumalla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin.
Käännä ja paista toinen puoli. Paistettuna saat vetäistyä nahan pois, jos haluat.

Lisukkeeksi perunasose  ja vihreä salaatti
Pyynnöstä tein perunasoseen. Riisi olisi sopinut tähän kokonaisuuteen myös.
Salaattiin lisäsin vain kurkkua ja kevätsipulia.
Kastikkeena neitsytoliiviöljy, sekä ripaus mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.