maanantai 5. elokuuta 2013

Taimenkeitto

Käytin taimenen fileoinnista jääneet ruoderangan ja muut reunaosat keittoon.
Kalan lihaa oli sopivasti litran keittoon.
Keitinveteen pudotin mausteiksi suolaa, kokonaisia mustapippureita ja laakerinlehtiä. 
Keittämisen jälkeen erottelin lihat ja siivilöin liemen.
Tänään valmistin varsinaisen kalakeiton.
Tuore fenkoli sopi hyvin antamaan oman hieman makean makunsa keittoon.

Taimenkeitto
1 litra kalalientä perkeistä keitettyä ja siivilöityä
mausteet suola, 10 kpl ehjiä mustapippuria ja 3 kpl laakerinlehtiä
*
n 250 g kypsää taimenenta ruodottomaksi paloiteltuna
7-8 keskikokoista perunaa lohkoina
3 keskikokoista porkkanaa lantteina
n 150 g tuoretta fenkolia suikaleina
2 pienehköä kesäsipulia silputtuna
voita kuullottamiseen
1 dl kermaa
Kuori ja lohko perunat. Kuori ja leikkaa lanteiksi porkkanat.
Kiehauta kirkas kalaliemi ja lisää kattilaan juurekset.
Kuullota voissa sipulisilppu ja fenkolisuikaleet.
Lisää ne keittoon kiehumaan. Kun juurekset ovat kypsiä tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kypsät kalapalat ja kerma. Anna kiehahtaa.
Nauti keitto saaristolaisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.