perjantai 2. elokuuta 2013

Perunapersiljapihvit

Tänään oli siivouspäivä. Aloitin olohuoneesta. Se merkitsee sitä, että samalla
pyyhkäistään läpi ruokailutila ja keittiö. Tila on avaraa ja yhteinäistä, 
ovea ei voi sulkea keittiöön ja jättää sen siivousta huomiseen.
En jaksanut lähteä ruokaostoksille. Huomasin liian myöhään pakastebroilerin
pakastimessa. Se ei todellakaan ehdi sulaa tälle päivälle, mutta huomiseksi kyllä.
Loihdin perunoista pihvit ja porkkanoista lantteja. Pilkoin lisukkeeksi vihanneksia
ja tuoretta luumua. Perunapihvit saivat ylistystä, joten niitä teen eri variaatioina muulloinkin.

Perunapersiljapihvit 2:lle
Porkkanalantit
6 keskikokoista perunaa kuorittuna, lohkottuna ja keitettynä
3 rkl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
2 pienehköä kesäsipulia silputtuna
reilu desi persiljaa silppuna
kuivattua meiramia, ruususuolaa, rouhittua mustapippuria
paistamiseen öljyä
Survo keitetyt perunalohkot ja lisää maito.
Lisää jauhot, persiljasilppu ja mausteet. Sekoita taikinaksi. Voit tarvittaessa lisätä maitoa.
Hienonna sipulit, käytin teholeikkuria.  
Sulata voi pannulla ja kuullota sipulisilppu.Sekoita jäähtynyt sipuli taikinaan.
Muotoile litteiksi pihveiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit molemmin puolin.
*
Pese 2 kpl porkkanoita, leikkaa kanta ja napa pois. Viipaloi lanteiksi.
Kuumenna voi/öljyseos pannulla. Lisää pannulle sinapinsiemeniä teelusikallinen.
Nosta lantit kypsymään. Mausta meiramilla, kanelilla, mustapippurilla ja suolalla.
Porkkanat saavat jäädä al denteiksi.

Lisukkeet
 Tästä viipaloidaan suippopaprikaa, kurkkua ja luumua  itsepalveluna.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.