Vihdoinkin oli kalatiskissä tarjolla tuoretta turskaa.
Olin haaveillut jo pitkään, että vaihteeksi olisi mukava valmistaa turskapihvit.
Ensin ajattelin tehdä vuohenjuustoperunoita ja ostin jo vuohenjuuston.
Tulin toisiin ajatuksiin ja kypsensin kattilassa kermaperunat.
Tämä on helpompi versio kuin tarjota kastike ja perunat erikseen.
Pitääpä muistaa jatkossakin tehdä kalalle kattilakermaperunoita.
Paneroitua turskafilettä
Kattilakermaperunat
350 g eli kaksi turskafilettä
desi vehnäjauhoja
1 kananmuna
desi ruisjauhoja
maldon suolaa, rouhittua mustapippuria
voita ja rypsiöljyä
Sekoita ruisjauhoihin suola ja pippuri. Kääntele turskafileet ensin vehnäjauhoissa,
seuraavaksi vatkatussa munassa ja lopuksi ruisjauhoissa.
Kuumenna pannu ja lorauta sinne tilkka rypsiöljyä ja reippaanlaisesti voita.
Anna voin sulaa kiehuvaksi. Paista fileet molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
*
Aloita perunoiden valmistaminen jo ennen fileiden paistoa.
noin 600 g perunoita
1/2 dl kermaa ja 2 dl rasvatonta maitoa
1-2 rkl ohrakasta ja tilkka vettä
tuoretta tilliä silputtuna, maldon suolaa ja mustapippurirouhetta
päälle sitruunamelissaa ja silputtua ruohosipulia
Kuori perunat ja leikkaa ne tikuiksi. Keitä suikaleet lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Valuta vesi pois ja nosta kattila hetkeksi kuumalle liedelle, jotta perunat kuivahtavat.
Keitä kerma ja maito hieman kasaan. Suurusta ohrakkaalla.
Hienonna tilli ja sekoita se kastikkeeseen, kaada kastike sekoittaen perunoille.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää annoksille vielä ruohosipulia ja sitruunamelissaa.
Lisäsin vielä lautasille suolalla ja oliiviöljyllä maustettua salaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.