Salaatit olivat aterian runkona tänään ja jauhelihapihvit lisukkeena.
Ensin ajattelin valmistaa sienisalaatin kypsentämättömistä sienistä,
mutta lopulta päädyin siihen, että kypsensin sienet kevyesti.
Se oli minusta parempi vaihtoehto.
Toinen salaatti syntyi keräkaalista ja friseesalaatista lisukkeineen.
Pihveihin ei tarvinnut käyttää sipulia, koska sitä oli salaateissa.
Herkkusienissä oli sekä valkosipulia että ruohosipulia ja salaatissa
kesäsipulin pilkottua vartta.
Paistetut nektariinit postaan huomenna, ne olivat jälkiruokaa.
Herkkusienisalaatti
Vihreäsalaatti
Jauhelihapihvit lisukkeena
300 g herkkusieniä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl dijon sinappia
1 valkosipulinkynsi raastettuna
5 rkl hyvää oliiviöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
ruohosipulisilppua
Harjaa ja lohko herkkusienet.
Kuullota ne kevyesti pannulla muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
Vatkaa viinietikka ja sinappi, raasta mukaan valkosipuli.
Tiputtele sekaan oliiviöljy samalla vatkaten.
Kastike sakenee kermamaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita herkkusienilohkot kastikkeeseen. Laita salaatti jääkaappiin odottamaan.
Lisää salaatille ruohosipulia tarjolle pantaessa.
*
Huuhtele ja suikaloi friseesalaatti. Pilko valkokaali.
Pirskottele niille oliiviöljyä ja ripauta suolaa, sekoita.
Viipaloi mukaan kurkkua. Pilko sekaan kevätsipulinvartta.
Sekoita ranskankermasta kastike. Mausta se
mustapippurilla, ripauksella suolaa ja dijonsinapilla,
Sekoita kastike salaattiin. Suikaloi pinnalle punaista paprikaa.
*
Jauhelihapihvit pyöräytin naudan jauhelihasta.
400 g jauhelihaa, 1 tl suolaa, 2 tl maustepippuria, 1 kananmuna,
ripaus korppujauhoja ja 1/2 dl kermaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.