maanantai 26. elokuuta 2013

Persiljakeitto siialle

Uunisiikaa jäi sopivasti tälle päivälle.
Lauantaina sisareni toi ison nipun persiljaa.
Kalaa ja persiljaa oli riittävästi  lounasruokaan. Jonkin aikaa mietittyäni
muistin persiljakeiton. Se sopii kalakeiton pohjaksi. Siika oli jo kypsää,
joten lisäsin sen valmiiseen keittoon. Yllättävän hyvä yhdistelmä. 
Muutkin kalat sopivat, esimerkiksi lohi.

Persiljakeitto kalalle
noin 250-400 g kypsää siikafilettä / raaka kalafilee käy tietysti, se kypsyy keiton loppuvaiheessa
2 runsasta dl  persiljanlehtiä
50 g voita
7 dl kasvislientä
2 rkl ohrakasta (jos haluat hieman sakeutettua)
suolaa ja valkopippuria
Paloittele kalafilee.
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.  Ota kattila liedeltä ja lisää liemeen persilja ja voi.
Sekoita  tehosekoittajalla tasaiseksi. Nosta kattila liedelle, mausta ja suurusta ohrakkaalla
Jos käytät kypsentämätöntä kalaa, lisää keittoon kalakuutiot ja anna kypsyä 5 minuuttia.
Keiton kanssa sopi hyvin ruisleipä.

3 kommenttia:

  1. Persiljakeitto on aivan uusi tuttavuus. Minullahan tuota persiljaa riittää, täytyypäs tehdä keitoksi, näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Enpä ole koskaan tehnyt moista keittoa, mutta maistuu varmasti hyvältä.
    Persilja on muutenkin hyvä kehon puhdistaja:)

    VastaaPoista
  3. annekatariina,
    Keittoa kannattaa kokeilla ja on kaiken lisäksi nopea ja helppo.

    Hanne,
    Persilja sopii hyvin keittoon, josta saa nopean kalakeiton esim lohikuutioita käyttämällä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.