Pitkästä aikaa merilohta, paahdoin ohuet viipaleet suolatulla pannulla.
Lohifileestä leikkasin nahattomat "pikkufileet". Samaan tapaan
kuin graaviviipaleet leikataan, mutta isompina.
Lisukkeeksi kypsensin taitepapuja ja salaattina oli rucolaa,
joka sekin oli äärettömän yksinkertaista.
Vain suolaa ja kastikkeeksi kylmäpuristettua oliiviöljyä
Paahdettua merilohta ja kapriskastike
Vihreät taitepavut
Leikkaa papujen päät pois. Huuhtele ja laita suolalla maustettuun kiehuvaan veteen
Anna kiehua 10 minuuttia. Valuta ja nosta hetkeksi kylmään veteen.
Ripauta pannulle rypsiöljyä. Viipaloi ja pilko valkosipulinkynsi. Kuullota pari minuuttia pannulla.
Sulje levy ja nosta pavut pannulle, ripauta mustapippurirouhetta ja rouhittua mantelia päälle.
*
Kapriskastike
2 dl kermaviiliä
1/2 dl kermaa
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl kapriksia
2 tl dijon sinappia
3/4 dl tillisilppua
suolaa ja mustapippuria rouhaistuna
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.
*
700 g merilohifilettä viipaleina
karkeaa ruususuolaa
mustapippuria rouhaistuna
Leikkaa fileestä rasvareuna pois. Leikkaa filee nahattomiksi viipaleiksi
kuten graavilohiviipaleita leikkaat, mutta vain isompina viipaleina.
Levitä pannulle karkeaa suolaa ja kuumenna pannu.
Nosta lohiviipaleet pannulle. Paahda noin 1-2 minuuttia per puoli.
Mausta mustapippurilla
Lohi on niin hyvää ja mukavat lisukkeet olet tehnyt sen kanssa.
VastaaPoistaOi. Aioin laittaa huomiseksi juuri lohta se tahtoo olla vaan liian harvoin pöydässäni..jostakin syystä?
VastaaPoistaKiitti vinkistä, kauppalistaan lisätty..
Mukavaa lauantaita!
Sarppu,
VastaaPoistaLohi on hyvää, mielikalani on nieriä, mikään ei voita sitä.
Maireanna,
Lohesta voi loihtia monenlaista herkkua.
Mukavaa viikonalkua sinulle.