perjantai 30. elokuuta 2013

Paahdettua lohta, kapriskastike ja taitepavut

Pitkästä aikaa merilohta, paahdoin ohuet viipaleet suolatulla pannulla.
Lohifileestä leikkasin nahattomat "pikkufileet".  Samaan tapaan
kuin graaviviipaleet leikataan, mutta isompina.  
Lisukkeeksi kypsensin taitepapuja ja salaattina oli rucolaa,
joka sekin oli äärettömän yksinkertaista. 
Vain suolaa ja kastikkeeksi kylmäpuristettua oliiviöljyä

Paahdettua merilohta ja kapriskastike 
Vihreät taitepavut
Leikkaa papujen päät pois. Huuhtele ja laita suolalla maustettuun kiehuvaan veteen
Anna kiehua 10 minuuttia. Valuta ja nosta hetkeksi kylmään veteen. 
Ripauta pannulle rypsiöljyä. Viipaloi ja pilko valkosipulinkynsi. Kuullota pari minuuttia pannulla.
Sulje levy ja  nosta pavut pannulle, ripauta mustapippurirouhetta ja rouhittua mantelia päälle.
*
Kapriskastike
2 dl kermaviiliä
1/2 dl kermaa
2 rkl  sitruunamehua
1/2 dl kapriksia
2 tl dijon sinappia
3/4 dl tillisilppua
suolaa ja mustapippuria rouhaistuna 
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.
*
700 g merilohifilettä viipaleina
karkeaa ruususuolaa
mustapippuria rouhaistuna
Leikkaa fileestä rasvareuna pois. Leikkaa filee nahattomiksi viipaleiksi
kuten graavilohiviipaleita leikkaat, mutta vain isompina viipaleina.
Levitä  pannulle karkeaa suolaa ja kuumenna pannu.
Nosta lohiviipaleet pannulle. Paahda noin 1-2 minuuttia per puoli.
Mausta mustapippurilla

3 kommenttia:

  1. Lohi on niin hyvää ja mukavat lisukkeet olet tehnyt sen kanssa.

    VastaaPoista
  2. Oi. Aioin laittaa huomiseksi juuri lohta se tahtoo olla vaan liian harvoin pöydässäni..jostakin syystä?
    Kiitti vinkistä, kauppalistaan lisätty..
    Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
  3. Sarppu,
    Lohi on hyvää, mielikalani on nieriä, mikään ei voita sitä.

    Maireanna,
    Lohesta voi loihtia monenlaista herkkua.
    Mukavaa viikonalkua sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.