keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kaaliwokki

Viikko sitten tein kaaliwokkia. Löysin kuvat  ja ajattelin tallettaa ohjeen tänne.
Tämä maistuva kasvisruoka valmistui pannulla wokkiruokien tapaan.
Tästä ruoasta puuttuivat itämaiset ainekset, joten vain toteuttamistapa
viittaa wokkiin. Pääasia, että ruoka on hyvää.

Kaaliwokki
n 400 g keräkaalia suikaleina
3 keskikokoista kesäsipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
rypsiöljyä ja suolaa
2 keskikokoista porkkanaa suikaleina
meiramia, mustapippuria,  
3 dl kasvislientä
puolikas sitruunan raastettu kuori ja -mehu
hunajaa
päälle kermaista (oltermanni) juustoraastetta ja persiljaa
lisukkeeksi tuoretta tomaattia
*
Silppua sipulit ja murskaa ja silppua valkosipulit.
Kuullota sipulit öljyssä, lisää suolaa.
Suikaloi kaali pieneksi ja kuullota pannulla.
Lisää porkkanasuikaleet ja jatka kuullottamista.
Mausta. Lisää kasvisliemi ja sitruunankuoriraaste ja -mehu.
Kypsennä sekoittaen, lisää hunaja.
Raasta annoksille kermaista juustoa. Lisää persiljaa ja viipaloi tomaatit.
 

2 kommenttia:

  1. Herkullista - uskon sen! Itse olen tehnyt viimeaikoina aika usein kaalista ja jauhelihasta vähän samaan malliin ruokaa ja ai että se maistuu :D

    VastaaPoista
  2. Kaaliruoista tykkään myös, ja olen valmistanut siitä eri versioin ruokaa varsinkin kesäaikaan, kun kaali on mehukkaimmillaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.