tiistai 27. elokuuta 2013

Omenaherkku jäätelöllä

Omenoiden aika on käsillä. Lieneekö jo pian ohi. Kun kuljen omenatarhojen ohi,
huomaan maassa paljon pudokkaita. Aloitin omenakauden jälkiruoalla.
Se oli yllättävän hyvää. Mietin säilyvätkö tuoreet omenalohkot pakastettuina.
 Jos joku on kokeillut  sitä tapaa onnistuneesti, antakaa vinkkejä.
Olisi helppoa nostaa sulaneet valmiit viipaleet pannulle ja nauttia jälkkäristä.
Murensin omenaherkkuun  ihania Leivon kasvisrasvamurokeksejä.

Omenaherkku jäätelöllä
2 isohkoa kiinteämaltoista  omenaa lohkoina
20 g voita
hienoa sokeria, kanelia
4 kpl murokeksiä/pikkuleipää
Jäätelöä 2 palloa per annos
päälle sitruunamelissaa
Kuori omenat, poista siemenkodat ja lohko.
Kierittele lohkot sokerissa.
Kuumenna pannu ja sulata voi kiehuvaksi .
Nostele sokeroidut omenalohkot pannulle.
Anna lohkojen karamellisoitua kullanruskeiksi.
Lisää kaneli ja anna lohkojen hautua pehmeiksi.
Murusta annoslautasille murokeksit, 2 kpl per annos.
Nostele omenalohkot lautasille, kaada päälle pannuun kertynyt liemi.
Annostele päälle jäätelö ja lisää muutama sitruunamelissalehti.
 

2 kommenttia:

  1. Onpas makiaa jälkiruokaa. Olen pakastanut omenaviipaleita, hyvin on toiminut piirakan päällä.

    VastaaPoista
  2. Oi, miten herkullisen näköistä. Onneksi tuli leivottua mustikka-puolukkapiirakkaa, olisi voinut muuten tulla pieni "itku" kuvia katsoessa. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.