Tänään kului isosta kurpitsasta taas palanen.
Ostin kermatoffeekarkkeja kurpitsakakkuihin. Pilkoin toffeekarkit veitsellä pieniksi paloiksi.
Raskin laittaa toffeesilpun kakkutaikinaan, vaikka toffeemakeiset ovat herkkuani.
Kyllä ne maistuivat kakuissakin.
Heti aluksi pitää myöntää, että tämä leipominen oli helppoa väkertämistä.
Ulkonäkö ei ollut pääasia, vaan maistuva lopputulos. Tämän kauniimpia
en lusikalla onnistunut saamaan. Kakkujen ulkonäkö vastaa aika hyvin nykyisin
suosiossa olevaa industriaal-sisustustyyliä. Romanttinen sisustustyyli on jo
väistymässä tämän uuden tyylin tieltä.
Valmistin päivälliseksi voipaperikääreessä kypsytettyjä, perunalla ym täytettyjä, siikoja,
mutta jouduin valitsemaan kumman postaan ja jätin siiat huomiselle.
Kurpitsasta riittää vielä kolmanteen versioonkin, en vielä tiedä mitä se on.
Kurpitsa-toffeekakut
125 g margariinia - käytin KultaFloraa
2 1/2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl kurpitsasosetta. Huuhtele kurpitsa, poista maltosiemenineen,
kuutioi, lisää kattilaan, ripauta 2 rkl vettä ja keitä kypsäksi.
Soseuta tehosekoittajalla tasaiseksi, jäähdytä.
3 1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
200 g kermafoffeekarkkeja esim Omar paloiteltuna
Vatkaa margariini ja sokerit sekaisin.
Lisää kananmuna ja kurpitsasose.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää taikinaan paloitellut toffeekarkit sekoittaen.
Nostele taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.