maanantai 12. elokuuta 2013

Kasvisrisotto entrecoteille - Punaherukkavaahto

Sunnuntaina  syötiin muhkeat entrecoteet eli suomeksi sanottuna välikyljykset.
Pihvit olivat mureaa härkää. Paistoin ne valurautapannulla, se on paras pihvin paistossa.
Valitsin lisukkeeksi hieman kevyemmän version eli arborioriisirisoton kasvisversiona.
Oikaisin risoton teossa ja haudutin sen alkutoimien jälkeen kannen alla pannulla.
Se ei makua haitannut, kyseessä oli kevyt versio ilman juustoa ja kermaa 
enkä käyttänyt valkoviiniäkään. Sitä olisin voinut käyttää, mutta en vain avannut pulloa.
Jälkiruoka oli yksinkertaista ja erittäin hyvää punaherukkavaahtoa.
 Sakeuttamiseen käytin mannasuurimoita, joiden määrä on puuroon verrattuna vähäinen.

Kasvisrisotto ja entrecoteet 
Kasvisrisottoon tarvitset 
2 kesäsipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
rypsiöljyä, suolaa
kahden porkkanan raaste
kahden sellerinvarret suikaleina
mustapippuria
2 dl arborioriisiä
6 dl kasvislientä fondipalasta
Silppua sipulit ja lisää suola, kuullota niitä öljyssä.
Raasta pestyt porkkanat karkeksi raasteeksi ja lisää sipulien joukkoon.
Sekoita sekaan riisi ja kypsennä muutama minuutti.
Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.   
Sekoita joukkoon suikaloitu selleri ja rouhaise mukaan mustapippuria. Keitä noin viisi minuuttia. 
*
Ota entrecoteet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla.
Sulata voi valurautapannulla ja lisää pannulle tuoretta timjamia.
Paista pihvi kerrallaan noin 1,5 minuuttia per puoli, jos haluat pihvit mediumina.

Punaherukkavaahto
1/2 l vettä
2 dl punaherukoita
5 rkl luomusokeria
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl mannasuurimoita
päälle kermavaahtoa ja punaherukoita
Keitä punaherukoita noin 5 minuuttia. Tällä kertaa jätin marjat, mutta voit siivilöidä
siemenet ja kuoret jos haluat. Lisää sokeri. Sekoita joukkoon mannasuurimot.
Anna kiehua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.
Anna jäähtyä ja vatkaa seos erittäin kuohkeaksi ja vaahtomaiseksi.
Vaahdota annosmaljoihin kermavaahto ja koristele marjoilla.
 

4 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää hyvältä ja maistuikin varmaan.
    Nyt täytyykin huomenissa kokeilla tuota raikasta punaherukkavaahtoa.
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Kyllä maistui, marjat ovat niin hyvää raaka-ainetta ja sellaisenaankin maistuvia.

    VastaaPoista
  3. Marjapuuron herkullisempi versio

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.