perjantai 22. maaliskuuta 2013

Vadelma- ja valkosuklaapunaherukkakakku

Tänään leivoin viikonloppua varten vähän enemmän.
Käytin kesällä poimittuja marjoja, villivadelmia ja punaherukoita.
Juusto- ja bannoffeekakkuja en nyt leiponut. Leivoin suomalaista ja perinteistä
kuivakakkua, vaikka meheviä kakuista kyllä tuli. 
Kuiva on harhaanjohtava sanonta tässä tapauksessa.
Kakut ovat moderneja ja kotoisia. Ne ovat hieman kesken vielä.
Suunnitteluasteella ovat vielä kuorrutukset, ne teen huomenna.

Vadelmakakut
Suklainen versio
3 kananmunaa
vajaa 2 dl Siro sokeria
1/2 dl kermaa
1 dl maitoa
3  dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl villivadelmia hieman sulaneina
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kermamaito lastalla vaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan.
Sekoita tasaiseksi lastalla nostellen.
Voitele vuoka ja nostele taikinasta 1/3 vuokaan. Lisää vadelmista puolet.
Nosta taikinaa vuokaan ja loput vadelmista, päällimmäiseksi loput taikinasta.
Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.
Tähän versioon tulee kuorrute kaakaotomusokerista.
Vaalea versio
Samat ainekset kuin edellä, mutta kerman asemasta 50 g voisulaa.
Kaakaojauhe jää pois  ja vehnäjauhojen määrä on 3 1/2 dl.
Kuorrute valkoisesta tomusokerista.
Kuorrute 1 1/2 dl tomusokeria ja 2 rkl vettä, sekoita tasaiseksi
ja pursota kakulle.

Valkosuklaapunaherukkakakku

3 kananmunaa
vajaa 2 dl Siro sokeria
50 g valkosuklaata raastettuna (Fazer Bak&Dessert)
1 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl punaherukoita hieman sulaneina
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita joukkoon maito. Sekoita kuivat aineet.
Sekoita lastalla siivilän kautta jauhoseos ja vuorotellen  suklaaraaste.
Lisää lopuksi sekoittaen punaherukat.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.
Pinnalle sulatettuna valkosuklaata.
-
Kuvissa näkyy myös suorakaidenvuoassa gluteeniton mantelikakku,
joka on vielä ilman päällystettä.
Kuvissa ei näy vaaleaa vadelmakakkua, vaan kaksi punaherukkakakkua. 
Päivitän tähän postaukseen valmiiden kakkujen kuvat ja mantelikakusta
teen oman postauksen jossain vaiheessa.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä kakkuja!

    VastaaPoista
  2. Tekisi mieli maistella! Suklaakakun muoto on niin houkutteleva, että hankin kyllä tuollaisen vuoan, kun kohdalle osuu.

    VastaaPoista
  3. Jael,
    Kiitos.

    Melody,
    Tykkään myös valkosuklaasta kuivakakussa ja se sopii punaherukan kanssa.

    Katriina,
    Tuo vuoka tekee kierteiset kuviot, mutta hyvin osuu leikkaaminen kierteiden mukaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.