Kaupassa oli ruuhkaa jo aamupäivällä. Ostin suosittua
merilohta, joka lienee melkein aina erikoishintaista. Odotellessani
vuoroani mietin miksi tämä Norjasta tuleva lohi voi olla
halpaa suomalaisiin kotoisiin kaloihin verrattuna.
Vastausta en löytänyt ja valitsin ruodotonta lohifilettä.
Valmistin sen perinteisellä tavalla uunissa kypsentäen.
Maustoin klassisesti ja mielestäni tälle kalalle parhaalla tavalla.
Aterian päätös oli makea ja oikea herkku, jota oli juuri sopivasti
ei liikaa eikä liian vähän.
Ensin pannacotta sitten seuraa lohi. Syöntijärjestys oli päinvastainen.
Mustikkapannacotta
2 dl kermaa ja 1 dl rasvatonta maitoa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl hyytelösokeria
Sekoita kattilaan kerma ja maito ja anna kiehahtaa.
Lisää vaniljasokeri.
Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehua 2 minuuttia.
Kaada seos annosmaljoihin ja nosta hieman jäähtyneenä jääkaappiin.
*
2 1/2 dl mustikoita
2 rkl sokeria
3 rkl vettä
Mittaa ainekset kattilaan. Keitä hetki n 5 minuuttia.
Soseuta tehosekoittimella. Annostele mustikkasose
hyytyneille kerma-annoksille. Lisää pinnalle muutama vadelma.
***********
Uunilohi, jogurttikastike, perunasose, parsaa ja salaattia
900 g ruodotonta lohifilettä
4 tl ruususuolaa, rouhittua mustapippuria ja 1/4 sitruunan mehu
Pyyhi filee serlalla. Aseta lohifilee uunivuokaan.
Ripottele mausteet pintaan.
Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Kastikkeeksi sekoitin turkkilaista jogurttia, 2 rkl ranskankermaa,
paprikaa, mustapippuria, dijonsinappia ja suolaa.
Soseutin perunanuijalla kypsät perunakuutiot, lisäsin mukaan reilusti kirnuvoita.
Tämä on mielestäni paras tapa tarjota perunaa.
Lisänä on vielä höyrytettyä parsakaalia ja salaattia.
Ihanat herkut, panna cotta on niin herkullista ja helppo valmistaa ja lohta ei voita mikään. Nam.
VastaaPoistaMelody,
VastaaPoistaUseimmiten ja aina tarkemmin teen lohelle kylmän kastikkeen.
Pannacotta oli tosiaan hyvää ja sopivasti makeaa kalan jälkeen.
Sarppu,
Pannacotta onnistuu aina ja siitä pitävät kaikki.