torstai 7. maaliskuuta 2013

Appelsiinikakku

Nyt on appelsiinien aika parhaimmillaan.
Niitä on syöty päivittäin ja innostuin myös leipomaan 
kuivakakkua, johon lisäsin appelsiinia makua ja väriä antamaan
Appelsiini sopii hyvin vaaleaan murokakkumaiseen kakkuun.
-
Postasin tänään tuonne alemmaksi keiton. Muista lukea sekin.

Appelsiinikakku


3 kananmunaa
2 dl sokeria Siro
1 1/2 dl voisulaa
5 rkl appelsiinista puristettua mehua
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl pestyn appelsiinin kuoriraastetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja anna jäähtyä,
jolloin hera laskeutuu pohjalle ja voi kirkastuu. Lisää munavaahtoon
kirkastettu voi ja appelsiinin mehu.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinanesteeseen lastalla nostellen.
Paista kakku voisulalla voidellussa vuoassa uunin 175-asteessa noin 60 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. Appelsiinien aika on tosiaankin parhaimmillaan ja ihanasti niistä saakin makua kakkuihin.Hyvältä kuulostaa kakkusi:)

    VastaaPoista
  2. Siinä maistuu appelsiini tosi hyvin. Laitoin aika reippaasti, mutta oli kuitenkin sopivasti.

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku ja varmaan maukas, voisin myös kokeilla tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.