Maa-artisokkalaatikko sopii hyvin broileripihvien lisukkeeksi.
Sen sain kokea tänään, kun nautin ateriasta.
Salaattiin taas sopi päärynä ja mansikkabalsamico.
Broileripihvit
Maa-artisokkalaatikko
4 kpl ohutfilepihvejä broilerista
oliiviöljyä ja puristettua sitruunamehua
persiljaa, mustapippuria, hienonnettua korianteria
ruususuolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Sekoita öljy ja sitruunamehu. Kuivaa broileripihvit.
Sivele ne öljy/sitruunaseoksella molemmin puolin.
Ripota pintaan mausteet ja suola.
Kuumenna öljy pannulla ja kypsennä pihvit molemmin puolin yhteensä noin 6-8 minuuttia.
Maa-artisokkalaatikko
500 g maa-artisokkaa
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
2 kananmunaa
2 dl ranskankermaa
Kuori maa-artisokat, puolita isot.
Keitä kypsiksi noin 5-15 minuuttia
Soseuta ja mausta.
Sekoita munat kulhossa. Lisää soseeseen puolikas
ranskankerman määrästä, sekoita joukkoon munamassa.
Lisää loput ranskankermasta. Voit hieman vatkata seosta kuohkeaksi .
Kaada seos uunivuokaan. Paista 175-asteessa noin 40 minuuttia.
Hedelmäinen salaatti
Salaattisekoitus ja hieman friseetä, sekoita oliiviöljy-mansikkabalsamico kastikkeeksi,
viipaloi päärynästä ohuita viipaleita ja samoin kurkkua.
Juuri kun mietin mitä tekisin kaapissa odottavilla maa-artisokillea. ;)
VastaaPoistaOlikin hyvää laatikon muodossa.
VastaaPoista