Leivoin pitkästä aikaa tänään perinteistä ja hyvää
mustikkamurupiirakkaa.
Tähän piirakkaan ei käytetä munia. Piirakka on mehukasta
ja herkullista. Täytteeksi sopivat myös omenakuutiot, päärynät ja puolukat.
Mustikkamurupiirakka
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
2 1/2 dl piimää
1 dl vaaleaa siirappia
100 g voita sulatettuna
Pinnalle
4 dl mustikoita sulatettuna
Kauramuru
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
50 g voita paloiteltuna jääkaappikylmänä
Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Kaada piimä, sulatettu voi ja siirappi
kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita taikinaksi.
Levitä taikina 23x30 senttiseen vuokaan,
ripottele päälle mustikat.
Sekoita kauramurun ainekset ja ripottele muruseos mustikoille.
Paista uunin 200-asteessa noin 30-35 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kera.
Tekis ihan hirveesti mieli jotain leivonnaista, mutta kotona ei ole yhtään kananmunaa, ehkä siis tätä!
VastaaPoistaEi meillä ole piimääkään, mutta ehkä jugurtti ajaa saman asian?
Juuri mietin, että haluaisin leipoa mustikkapiirakkaa. Tuli ihan kuin tilauksesta tämä ohje! Kiitos!
VastaaPoistaVeera,
VastaaPoistaSinulla on kaikki ainekset piirakkaan, jota jo ehkä olette maistelleet tai ainakin huomenna sitä syödään vaikkapa jälkkärinä.
Kaisa,
Tämä on mehevä ja nopea pyöräyttää, tuplattuna saa uunipellillisen.
Melody,
VastaaPoistaMustikkapiirakka on oikea klassiko, aina sopivaa.