lauantai 16. maaliskuuta 2013

Mustikkamurupiirakka

Leivoin pitkästä aikaa tänään perinteistä ja hyvää
mustikkamurupiirakkaa.
Tähän piirakkaan  ei käytetä munia. Piirakka on mehukasta
ja herkullista. Täytteeksi sopivat myös omenakuutiot, päärynät ja puolukat.

Mustikkamurupiirakka


4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
2 1/2 dl piimää
1 dl vaaleaa siirappia
100 g voita sulatettuna
Pinnalle
4 dl mustikoita sulatettuna
Kauramuru
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
50 g voita paloiteltuna jääkaappikylmänä
Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Kaada piimä, sulatettu voi ja siirappi 
kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita taikinaksi.
Levitä taikina 23x30 senttiseen vuokaan,
 ripottele päälle mustikat.
Sekoita kauramurun ainekset ja ripottele muruseos mustikoille.
Paista uunin 200-asteessa noin 30-35 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kera.

4 kommenttia:

  1. Tekis ihan hirveesti mieli jotain leivonnaista, mutta kotona ei ole yhtään kananmunaa, ehkä siis tätä!
    Ei meillä ole piimääkään, mutta ehkä jugurtti ajaa saman asian?

    VastaaPoista
  2. Juuri mietin, että haluaisin leipoa mustikkapiirakkaa. Tuli ihan kuin tilauksesta tämä ohje! Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Veera,
    Sinulla on kaikki ainekset piirakkaan, jota jo ehkä olette maistelleet tai ainakin huomenna sitä syödään vaikkapa jälkkärinä.

    Kaisa,
    Tämä on mehevä ja nopea pyöräyttää, tuplattuna saa uunipellillisen.

    VastaaPoista
  4. Melody,
    Mustikkapiirakka on oikea klassiko, aina sopivaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.