tiistai 19. maaliskuuta 2013

Selleriperuna-sinihomejuustokeitto

Tänään oli taas keiton vuoro.
Kaikki tarvittava löytyi kotoa vain sinihomejuuston kävin lähikaupasta 
hakemassa.  Tätäkin keittoa voin suositella.
Peruna sopii miedon makunsa takia hyvin keitonraaka-aineeksi,
pääroolissa ovat sinihomejuusto ja selleri.

Selleriperuna-sinihomejuustokeitto 

1 keltasipuli silputtuna
nokare voita
200 g juuriselleriä kuutioina
2  keskikokoista perunaa kuutioina
6 dl kasvislientä
1 dl kermaa
60 g sinihomejuustoa
ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria
ruohosipulia
Sulata voi kattilassa, lisää sipulisilppu ja kuullota keskilämmöllä noin 3-4 minuuttia.
Kuori ja kuutioi mukaan selleri ja perunat.
Lisää kattilaan kasvisliemi ja keitä kunnes juurekset ovat kypsiä.
Soseuta keitto. Lisää kerma ja sinihomejuusto. 
Mausta ja tarkista maku.
Silppua annoslautasille ruohosipulia.

3 kommenttia:

  1. Nam! Keitot ovat aina niin sopivia ja herkullisia. Meillä meni viikonlopun ruokiin kaksi pakettia sinihomejuustoa;-)

    VastaaPoista
  2. Ihana keitto, niitä on nyt tullut tehtyä monenlaisia, kun ilmat ovat pakkasen puolella ja sairastelu vienyt ruokahalut.

    VastaaPoista
  3. Leena Lumi,
    Sinihomejuusto sopii keittoihin tosi hyvin.

    Sarppu,
    Keitto on kevyttä ja maistuvaa varsinkin toipilaalle.
    Pikaista paranemista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.