torstai 21. maaliskuuta 2013

Broilerihöystö

Pitkästä aikaa tein tänään broilerihöystöä.
Se syntyi näppärästi ja täytti odotukset.
Unohdin lisätä jogurttia, sen aika olisi ollut aivan loppupuolella.
Eipä haitannut lopputulosta. Ensi kerralla lisään sen.
Höystöön sopii vaihdella raaka-aineitakin ja miksipäs en 
vaihtelisi niitäkin ensi kerralla.

Broilerihöystö

550 g broilerin filepihviä kuutioituna
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria
2 salottisipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
paprikaa jauheena
rypsiöljyä
2 1/2 dl kanalientä
2 porkkanaa kuutioina
pala juuriselleriä kuutioina
kourallinen ruusukaalia pakaste
1 ps pakasteherneitä

 Levitä jauhot lautaselle, mausta suolalla ja valkopippurilla.
Leikkaa fileet tasakokoisiksi 2-3 sentin kuutioiksi.
Jauhota broilerikuutiot  käännellen.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulisilppuja viitisen
minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää broileri ja paista 
sekoittaen 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Lisää kanaliemi vähitellen, seuraavaksi paprika porkkanat, selleri ja ruusukaali. 
Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja hauduta kannen alla  noin 10 minuuttia.
Lisää herneet ja anna niiden kypsyä muutama minuutti.
Jos jogurttia olisin lisännyt sen vuoro olisi ollut juuri nyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.