Pastaa en ole tehnyt kuin joskus viime vuoden puolella.
Kuivattua viime kesän lipstikkaa on vielä jäljellä. Mietin
mitä siitä tekisin. Keittoa en tällä kertaa ajatellut.
Pastaan on helppoa yhdistää melkein mitä vaan, joten valitsin
kumppaniksi pastan.
Ylijääneestä riisipuurosta jalostin jälkiruuan. Marjoja on vielä
riittämiin pakasteessa, joten niitä oli kiva yhdistää jälkkäriin.
Lipstikkapasta
4 rkl kuivattua hienonnettua lipstikkaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
3/4 dl auringonkukansiemeniä
rypsiöljyä
ruususuolaa, mustapippuria
70 g koskenlaskijajuustoa
pastan keitinvettä
tomaatti-salaattisekoitusta
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulisilput ja kuullota hetki.
Lisää auringonkukansiemenet ja jatka kuullottamista.
Seuraavaksi kuivattu lipstikka ja tilkka pastan keitinvettä pari kauhallista.
Mausta ja lisää öljyä ja tarvittaessa pastan keitinvettä.
Paloittele mukaan koskenlaskijajuusto ja anna sulaa.
Valuta pasta ja kaada kastikkeen joukkoon sekoittaen.
Tarjoa salaatti pastan kera.
Riisivanukas marjoilla
Vatkaa vajaa desi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermaa löysäksi vaahdoksi.
Sekoita kermavaahto riisipuuron (n 2 1/2 dl) joukkoon.
Annostele laseihin kerroksittain vanukasta, mansikoita ja vadelmia.
Hyvätä näyttävät!
VastaaPoistaNeillä kasvaa iso lipstikka mökillä, mutta en ole äkännyt kuivata sitä:)
Kiitos vinkistä.
Lipstikkaa kuivattuna eli näin talvella olen lisännyt myös keittoihin.
VastaaPoista