maanantai 25. maaliskuuta 2013

Taateli-kookoskakku

Nyt on  leivottu vähän laajemman kaaren mukaan
ja tehty suolaista cocktail-tarjottavaa metrikaupalla.
Talletan tänne mehevän taateli-kookoskakun ohjeen
myöhempää tarvetta varten. Kakku oli paras taatelikakku,
jonka olen tehnyt, kiitos Dansukkerille.
Suolaisista tuli napsittua kuvia, joten palaan niihin myöhemmin.

Tänään syötiin perinteistä juures-nakkikeittoa, jota varmaan keitellään
aika monessa kodissa arkiruokana .

Taateli-kookoskakku (n 25 palaa)
1 pkt (250g) kivettömiä prässättyjä taateleita
1 1/2 dl vettä
175 g voita
175 g muscovadosokeria tai fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl vaniljasokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
150 g turkkilaista jogurttia
pinnalle tomusokeria
Voitele 1 1/2 litran kakkuvuoka ja leivitä kookoshiutaleilla.
Pilko taatelit. Pane palat ja vesi kattilaan. 
Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2-3 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneen-
lämpöiset munat yksitellen  koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet ja lisää puolet jauhoista taikinaan ja 
vatkaa hyvin 2 minuuttia. Lisää loput jauhot, taatelihillo ja jogurtti ja sekoita  tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan. Paista 150-asteessa 60-70 minuuttia.
Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen kumamista.
Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.
Alhainen lämpötila pitää kakun mehevänä ja estää leivityskookoshiutaleiden  palamisen.

Juures-nakkikeitto

Keittoni on ilman nakkeja, jätin nakit muille.
Kaapista löytyi juureksia - perunaa, lanttua, porkkanaa, palsternakkaa,
ja vielä pieni kukkakaali sekä purjosipulia.
Pohjana kasvisliemi, mausteena suola ja meksikolainen maustesekoitus.
Päälle ruohosipulia ja persiljaa.
Tällä mentiin eteenpäin tänään.

2 kommenttia:

  1. Taateli-kookoskakku kuulostaakin jo tosi hyvältä ja kuva näyttää herkulliselta :-) Täälläkin syötiin just pari päivää keittoa, ihanan helppo ja herkullinen arkiruoka :-)

    VastaaPoista
  2. Meillä leivotaan taatelikakkua ympäri vuoden, koska se on niin hurjan hyvää. Ensi kerralla pitää laittaa kookosta mukaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.