Puurot ovat helpoimpia ruokia valmistaa.
Puuron valmistuksessa on epäonnistuminen melkeinpä mahdotonta.
Tarkastelin pakasteen tilannetta tänään ja "löysin"
sinne säilömäni omenaviipalepussin.
Kyseessä ovat poimimani luomuomenat, joista osan,
pienimmät, viipaloin ja pakastin myöhempää käyttöä varten.
Nyt oli sopivan kylmä ja viimainen päivä
hauduttaa puuro uunissa.
Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni on valmistettu 100%:sti suomalaisesta ohrasta.
Omenaohrapuuro
5 dl vettä ja 3 dl rikottuja ohraryynejä
Kiehauta vesi ja lisää rikotut ohraryynit. Anna kiehua miedolla lämmöllä,
kunnes neste on täysin imeytynyt ryyneihin.
4 dl omenaviipaleita pakastettuja tai tuoreita
5 dl rasvatonta maitoa
1/2 dl sokeria
2 tl ruususuolaa
Sekoita sulaneet omenaviipaleet ja muut ainekset ryyniseoksen joukkoon.
Kaada voideltuun uunivuokaan.
Vuole pinnalle voinokareita
Kypsennä uunin 150-asteessa noin tunti kunnes puuro on täysin kypsää.
Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana.
Tarjoa voisilmän ja kanelin kera.
Uunipuuro on kyllä hyvää!
VastaaPoistaAinakin kattilassa keitettävän (kaura)puuron saa epäonnistumaan lukuisilla tavoilla, kokemusta on lukemattomista aamuista kun kersalle ei puuro maistu ja itse sitä maistettuaan ei tartte ihmetellä miksi. :D
On tosiaan yksi keino, jolla saa puuron pilalle. Se sattuu kattilassa, puuro voi vartioimatta palaa pohjaan.
VastaaPoistaUunipuuro tosin onnistunee aina ellei satu suolaamaan liikaa.
Riisipuuroakin on vahdittava, ettei maito kiehu yli tai puuro pala pohjaan.
VastaaPoistaTuo on taatusti hyvää!
Hanne,
VastaaPoistaKyllä hellan vieressä on seistävä, jos puuroa liedellä keittää.
Uunissa hoituu helpommin.
Oli se yksinkertaisen hyvää.