maanantai 4. maaliskuuta 2013

Omenaohrapuuro

Puurot ovat helpoimpia ruokia valmistaa.
Puuron valmistuksessa on epäonnistuminen melkeinpä mahdotonta.
Tarkastelin pakasteen tilannetta tänään ja  "löysin"
sinne säilömäni omenaviipalepussin.
Kyseessä ovat poimimani luomuomenat, joista osan,
pienimmät, viipaloin ja pakastin  myöhempää käyttöä varten.
Nyt oli sopivan kylmä ja viimainen päivä
hauduttaa puuro uunissa.
Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni on valmistettu  100%:sti  suomalaisesta ohrasta.

Omenaohrapuuro

5 dl vettä  ja 3 dl rikottuja ohraryynejä
Kiehauta vesi  ja lisää rikotut ohraryynit. Anna kiehua miedolla lämmöllä,
kunnes neste on täysin imeytynyt ryyneihin.
4 dl  omenaviipaleita  pakastettuja tai tuoreita
5 dl rasvatonta maitoa
1/2 dl sokeria
2 tl ruususuolaa
Sekoita sulaneet omenaviipaleet ja muut ainekset ryyniseoksen joukkoon.
Kaada voideltuun uunivuokaan.
Vuole pinnalle voinokareita
Kypsennä uunin 150-asteessa noin tunti  kunnes puuro on täysin kypsää.
Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana.
Tarjoa voisilmän ja kanelin kera.

4 kommenttia:

  1. Uunipuuro on kyllä hyvää!

    Ainakin kattilassa keitettävän (kaura)puuron saa epäonnistumaan lukuisilla tavoilla, kokemusta on lukemattomista aamuista kun kersalle ei puuro maistu ja itse sitä maistettuaan ei tartte ihmetellä miksi. :D

    VastaaPoista
  2. On tosiaan yksi keino, jolla saa puuron pilalle. Se sattuu kattilassa, puuro voi vartioimatta palaa pohjaan.
    Uunipuuro tosin onnistunee aina ellei satu suolaamaan liikaa.

    VastaaPoista
  3. Riisipuuroakin on vahdittava, ettei maito kiehu yli tai puuro pala pohjaan.
    Tuo on taatusti hyvää!

    VastaaPoista
  4. Hanne,
    Kyllä hellan vieressä on seistävä, jos puuroa liedellä keittää.
    Uunissa hoituu helpommin.
    Oli se yksinkertaisen hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.