tiistai 5. maaliskuuta 2013

Siikafileet munakokkelilla

Helsingin reissulla  kävin syömässä Kosmoksessa paistettua nieriää 
mätikastikkeella ja  sienirisotolla.
Tänään kalateema jatkui, paistoin siikafileet.
Lisuke oli hieman yksinkertaisempi, kypsensin munakokkelin.
Tätä yhdistelmää kokeilin tänään ensimmäisen kerran.
Yllätyin positiivisesti, munakokkeli sopi kalalle oikein hyvin.
Bonusta on myös nopeus, ateria on valmis käden käänteessä.
Suosittelen valkolihaisen kalan kanssa. 

Siikafileet munakokkelilla


Puolita siikafileet. Lisää voinokare pannulle.
Kun voi lakkaa tirisemästä, on aika nostaa pannulle siikafileet nahkapuoli alaspäin.
Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla.
Lisää pannulle pari murskattua valkosipulinkynttä ja tuoretta timjamia.
Ne antavat makua fileille. Käännä fileet parin minuutin kuluttua.
Alenna lämpöä ja anna fileiden paistua vielä noin minuutin verran.
Riko kahdelle munakokkelia varten  neljä munaa,
sekoita joukkoon 4 rkl kermaa, ripaus suolaa ja valkopippuria.
Kaada munaseos voinokareella voidellulle kuumalle pannulle.
Sekoita lastalla kahdeksikkoa  niin saat  kokkelin murumaiseksi
muutamassa minuutissa.
Annoksen raikastin vihreällä salaatilla ja hunajameloniviipaleilla.
Lisänä oli myös porkkanalaatikkoa ja luumutomaattia.

3 kommenttia:

  1. Raikkaan ja herkullisen näköinen annos, voi kun saisikin aina maistella näitä postausten herkkuja.

    VastaaPoista
  2. Hyvät lisukkeet sinulla, herkullista. Itsekin valmistin tänään kalaa nimittäin kuhafilettä ja lisukkeena valkosipuliperunoita. Samoilla linjoilla.

    VastaaPoista
  3. Sarppu,
    Kala on aina hyvää ja sopivan kevyttä. Munakokkelin olin jo unohtanut, kunnes muutamia päiviä sitten tein sitä ja nyt yhdistin taas kala-ateriaan.

    Annekatariina,
    Kuha on myös hyvää, miedompaa kuin siika.
    Kuten tiedät perunat ovat meillä minimikäytöllä, mutta sopivathan ne kalaruokiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.