Pääsiäiseeni kuuluu kevyempi ruokaversio.
Tänä vuonna se oli appelsiinibroileri kasvisriisin kera.
Resepti on Henry Alenin, joten luotin siihen että hyvää on.
Enkä pettynyt, molempien mielestä ruoka oli erinomaista.
Fileet olivat sopivan kypsät ja mehukkaat.
Paistettua kasvisriisiä tulen tekemään vastakin eri variaatioin.
Mämmistä kokosin kerrosjälkiruoan notkean kermavaahdon kanssa.
Appelsiinibroileri
Paistettu kasvisriisi
3 broilerin filettä naturel
rypsiöljyä ja nokare voita
1 appelsiini
1 rkl hunajaa
1 tl kuivattua rakuunaa tai basilikaa
ruususuolaa ja valkopippuria
Kuumenna öljy ja voi pannulla tiriseväksi.
Pyyhi broilerifileet ja paista ne molemmin puolin nopeasti.
Laita uunivuokaan. Raasta appelsiinistä keltainen kuoriosa,
sekoita joukkoon hunaja ja rakuuna. Sivele seos fileille.
Mausta vielä ruususuolalla ja ripauksella valkopippuria.
Kuori appelsiini, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi. Asettele fileiden päälle.
Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Paistettu kasvisriisi
2 dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä ja suolaa
1 porkkana suikaleina
pala purjoa silppuna
pieni paprika suikaleina keltainen tai punainen
1 tl currya ja tilkka rypsiöljyä
ruususuolaa
Hauduta riisi kypsäksi kattilassa ja anna jäähtyä.
Suikaloi kasvikset. Kuumenna curry öljyssä.
Lisää kasvikset ja kuullota noin 5 minuuttia.
Lisää riisi ja paista 5-8 minuuttia.
Mausta suolalla ja mustapippurilla
Tarjoa lisänä vihreää salaattia ja tuoretta basilikaa.
Kerrosmämmi
Mausta kerma vaniljasokerilla ja stewialla.
Vatkaa löysäksi vaahdoksi.
Annostele kerroksittain kermaa, mämmiä ja muutama vadelma
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.