lauantai 1. joulukuuta 2012

Punainen lihapata

Haudutin tänään karjalanpaistilihasta pataruoan.
Lihapadasta tuli punaista. Vain yksi 70 g:n tomaattisosepurkki
sai värin aikaan. Tästä johtuen kutsun ruokaa punaiseksi lihapadaksi.
Ripottelin mukaan mausteita  reippaasti. Näin kylmän viimaisena päivänä 
mausteinen ruoka on omiaan. Lisukkeeksi sopi riisi,
se korosti mukavasti mausteisuutta.
Kasviksia otin tällä kertaa pakastimesta ja kypsytin ne pannulla
Vohvelikakkua syötiin jälkkäriksi.

Punainen lihapata


800 g karjalanpaistilihaa (sikaa ja nautaa)
voinokare + ruususuolaa 2 tl
3 isoa porkkanaa paloina
1 iso sipuli lohkoina
4 pientä salottisipulia lohkoina
3 valkosipulinkynttä murskattuna
4 dl lihalientä fondipalasta
1 prk (70g) tomaattisosetta
3 laakerinlehteä
10 mustapippuria
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl paprikajauhetta
2tl timjamia
Ota lihat huoneenlämpöön  puolisen tuntia ennen pannulle menoa.
Sulata pannulla nokare voita ja ruskista lihapalat kevyesti kolmessa erässä.
Mausta suolalla. Nosta lihapalat uunipataan. Huuhtele pannuliemi mukaan.
Lisää pataan sipulit lohkoina ja valkosipuli murskattuna sekä porkkanalohkot.
Kiehauta lihaliemi ja sekoita joukkoon tomaattisose. Kaada pataan, sekoita.
Lisää mausteet pataan. Laita kansi padan päälle ja nosta  uuniin.
Hauduta pataa 150-asteessa (kiertoilmauuni) noin kolme tuntia.
Sekoita muutama kerta. Nosta pata liedelle. Poista laakerinlehdet.
Tarkista maku ja suurusta tummalla kastikejauheella (3rkl+ 1-2dl vettä)
Anna kiehahtaa muutaman minuutin ajan.
Kypsennä lisukkeeksi kasvisliemessä pitkäjyväistä riisiä ja
kypsennä pakastevihannekset pannulla rypsiöljyssä pakkauksen ohjeen mukaan.
Tämä on sopivaa ruokaa viimaiselle talvipäivälle
  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.