Suomalainen kirjolohi on lähellä kalastettua hyvää kalaa.
Sen sain kokea taas tänään, kun laitoin lohifileen uuniin.
Mausteina käytin rasvaiselle kalalle sopvia,
merisuolaa, sitruunan kuorta, tilliä ja mustapippuria.
Lisäkkeeksi kypsensin salaatin. Fenkoli sopii kalalle hyvin,
joten se oli salaatin pääraaka-aine lisäksi pala suomalaista
kiinankaalta, kirsikkatomaatteja ja herneitä.
Koska marjoja riittää pakasteessa,
sekoitin puolukoista, mustaherukoista ja turkkilaisesta jogurtista
jälkiruoan. Kyllä se jäätelön voittaa.
Uunilohi
Lämmin fenkolisalaatti
Kirjolohifileen leikkasin annospaloiksi.
Jätin nahan, se on helppo poistaa ruokailun yhteydessä-
Rypsiöljyä vuoan pohjalle ja fileet kalan muodossa vuokaan.
Mausteina murskattua merisuolaa, reilu 2 tl per 200 g,
sitruunan kuoren keltainen osa raastettuna, tilliä ja mustapippuria.
Lopuksi ripaus rypsiöljyä. Kypsennys 175-asteessa noin 20 minuuttia.
Fenkolisalaattiin, yksi fenkoli huuhdeltuna ja suikaleiksi paloiteltuna
Ripaus rypsiöljyä pannulle ja fenkolisuikaleet sekä suolaa ja kuullotusta.
Suikaloitu kiinankaalipala (10 cm), kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna.
Mausteina kuivattua persiljaa, rakuunaa, basilikaa ja timjamia.
Kuullotusta, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Lopuksi pakasteherneet pariksi minuutiksi mukaan.
Otin tällä kertaa jogurtin joukkoon mustaherukoita ja puolukoita.
Makeutin jälkiruoan luonnonmukaisella stevialla ja vaniljasokerilla.
Ah, niin herkullista sekä myös terveellistä!
VastaaPoistaJa etenkin jälkiruokakuva näyttää myös kauniilta.
(By the way: Koska nyt on muhimassa likööri omista kirsikoista, niin luin jostain blogista, että oli tullut onnistunut likööri mustaviinimarjoista ja näytti väri kuvissa tosi hyvältä.)
Leena Lumi,
VastaaPoistaFenkoli hieman makeana sopii lohen kanssa hyvin.
Mustaherukoita olisi meillä vielä jäljellä, pitääpä katsella ohjeita.