Kinkkua ei vielä ole paistettu, mutta se odottaa sulaneena
jääkaapissa huomista aamua. Sitten se pääsee uuniin.
Syötävä on kuitenkin joka päivä, vaikka joulu on jo lähellä.
Koska en löytänyt sopivankokoista kalkkunaa, olivat liian isoja,
tyydyin broileriin. Tiedän, että luun lähellä on parasta lihaa,
joten ostin maustamattomia koipia.
Marinoin ne todella tuhdisti muutaman tunnin ja laitoin
kypsymään uuniin. Herkullista siitä tuli.
Graavasin tänään myös pari siikafilettä ja palan merilohifilettä.
Nyt ne kypsyvät jääkaapissa ja aattona ovat valmiina.
Ostin kirjolohen mätiä, josta syntyy "mousse" sipulia, tilliä, sitruunaa ja vatkattua smetanaa.
Piparkakkuja en leivo, vaan ostin Hjärtan -piparit kaupasta.
Marinoidut broilerikoivet uunissa
Marinointi
3 kpl broilerikoipia
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl worcestershire-kastiketta
juustokuminaa, tikka masalaa, kurkumaa, chilipippuria
Sekoita, laitoin mausteita aika rohkean määrän
Nosta koivet yksitellen vatiin ja sivele mausteseosta molemmille puolille.
Kaada marinadi lopuksi koipien päälle.
Peitä vati kelmulla ja nosta jääkaappiin 3-4 tunniksi.
Kuumenna uuni 175-asteeseen . Nosta koivet uunivuokaan, kaada
päälle marinointiliemi. Kypsennä noin 20-30 minuuttia.
Lisänä oli kanaliemessä kypsennettyä pitkäjyväistä riisiä,
salaattia, jossa aprikoosi- ja luumuviipaleita sekä vinaigrettekastike.
Kaivoin tämän ikivanhan joululiinan kaapista. Tähän pöytään katetaan jouluateria joulupäivänä.
Siikafileiden ja merilohen graavaus
Murskaa merisuolaa hieman. Levitä suola siikafileille,
vajaa ruokalusikallinen per file, ripota hieman sokeria, 1 tl.
Pyöräytä myllystä viher-rosepippurisekoitusta mukaan.
Kääri siikafileet tiukkaan kääröön, fileepuolet vastakkain, ensin leivinpaperiin ja
lopuksi kelmuun. Laita jääkaappiin ja kääntele pakettia pari kertaa
suolautumisen aikana.
Lohifileen graavasin samoin, mutta lisäsin mukaan tuoretta tilliä.
Kuvaa ei tässä vaiheessa ole, mutta aattona on.
Pitää kehua vielä näitä Hjärtan-piparkakkuja, hyviä.
Kiitos, Melody.
VastaaPoistaOikein mukavaa joulua sinulle myös.