Arki jatkuu ja mikä parasta ruoka saa olla
perinteisen yksinkertaista. Uudesta Kodin Kuvalehdestä
bongasin makaronilaatikon ohjeen. Se vaikutti alitajuntaani välittömästi.
Nyt jotain arkisen juhlavaa ja sen saa aikaan kuorrutus kermaisella juustolla.
Keksin vielä toisen ideankin, salaatin. No siinä sinänsä ei ole mitään
erikoista, mutta hedelmäkulhoon oli jäänyt granaattiomena.
Jollain tapaa se kruunasi sekä salaatin että makaronilaatikon.
PS. Meillä oli pari pientä syöjää vanhempiensa kanssa, joten
ruokavalintaan vaikutti myös se.
Makaronilaatikko kermajuustokuorrutteella (6 annosta)
1 pieni sipuli
3 rkl rypsiöljyä
6 dl (5 dl )(täysjyvä) pennemakaronia
400 g naudanjauhelihaa
1 tl paprikajauhetta, ripaus mustapippurirouhetta, ruususuolaa
Munamaito
3 kananmunaa
8 dl täysmaitoa
Kuorrutukseen
100 g kerma-emmentaljuustoraastetta
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
Kuori ja hienonna sipuli. Paista se ruokalusikallisessa rypsiöljyä kypsäksi.
Siirrä odottamaan. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla.
Lisää joukkoon sipuli ja mausteet.
Sekoita munat ja maito kulhossa. Lisää mukaan jauhelihaseos ja makaronit.
Sekoita ja kaada uunivuokaan.
Kypsennä uunin 150-asteessa noin 50 minuuttia. Tai kunnes munamaito on hyytynyt.
Ota laatikko uunista ja nosta uunin lämpö 250-asteeseen.
Ripottele juustoraaste laatikon päälle.
Paista kaunis väri uunin ylätasolla noin 8 minuuttia.
Makaronilaatikko sai salaatista hyvää seuraa.
Salaattina; frisee- ja sekasalaattia , kevätsipulia, tuoretta ja herkkukurkkua,
oliiviöljy-sitruunakastike sekä runsaasti granaattiomenan siemeniä.
Kyllä tosiaan jo kaipaa ihan arkisia ruokia. Kauniit ja jouluisetkin värit tuossa anoksesi salaatissa - granaattiomenaa ei ole itse tullut koskaan kokeiltua, joskus toisten tekemissä ruuissa olen maistellut :D
VastaaPoistaJa maistuvat yllättävän hyviltä nämä arkiruuat.
VastaaPoista