Eilen leivoin sitruunajuustokakun. Koska en erikoisemmin välitä
liivatteella jähmetetyistä juustokakuista, valitsin uunissa
paistetun version. Juustokakut ovat parhaimmillaan yön yli vetäytyneenä
Sitruunaa käytän melko usein juustokakuissa,
pidän sen raikkaasta mausta juuri näissä kakuissa.
Myös marjoja, mansikka, vadelma, sopii hyvin yhdistää
sitruunakakkuun. Tänään käytin vadelmia, joita kävin
kesällä itse poimimassa vadelmatarhasta.
Sitruunajuustokakku
Pohja
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 muna
Sekoita pehmennyt voi, sokeri ja jauhot. Lisää kevyesti vatkattu muna.
Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
Täyte
2 prk (400g) philadelphia tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
1 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria
3 isohkoa kananmunaa
1/2 dl kermaa
4 rkl maissitärkkelystä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Sekoita juusto, rahka ja sokerit tasaiseksi.
Lisää munat yksitellen sekoittaen.
Sekoita maissitärkkelys kermaan ja lisää seokseen.
Lisää lopuksi sitruunan raastettu kuori ja mehu.
Leikkaa irtopohjavuoan (22cm) pohjalle leivinpaperi.
Taputtele taikina pohjalle ja reunoille. Kaada päälle täyte.
Paista uunin alalämmöllä 150-asteessa 75 minuuttia.
Lisää pinnalle vadelmia ja tomusokeria.
Juustokakku ennen vadelmia.
Ja vadelmien jälkeen.
Tykkään sitruunanmausta ja etenkin juustokakussa.
VastaaPoista