sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Lohikeitto - Mansikkakermavaahtokakku

Viikonloppu hujahti nopeasti. Lauantai oli mukava päivä,
seurustelua pienten ja vähän suurempien vieraiden kanssa.
ruoanlaittoa ja täytekakuntekoa.
Ostin parikiloisen lohifileen  ja valmistin  filepihvit avokadopyreellä.
Olen postannut ohjeen aika äskettäin ja linkitän sen tähän, jos joku on kiinnostunut.
Nyt en leikannut kuutioita, vaan vedin filepaloiksi ilman nahkaa.
Kauppias leikkasi jo kalatiskillä vatsarasvat "lihoineen " mukaan.
Tänään keitin niistä lohikeiton, johon sopi käyttää  ylijäänyt lauantain riisi.
Täytekakku on hyväksi koettu aikaisemminkin,
liitän sen ohjeen tähän, koska on joitakin pieniä muutoksia edelliseen  Kakku on todella hyvää.


Lohikeitto

Lohifileen vatsaosa rasvoineen ilman nahkaa kattilaan,
päälle kylmää vettä (3dl) juuri sen verran että kala peittyy.
Kiehautetaan ja pinnalle kertynyt vaahto kuoritaan tarkasti pois.
Lisätään kattilaan iso kuorittu ja viipaloitu sipuli ja 8 -10 maustepippuria.
Maustetaan suolalla ja kypsennetään 8 minuuttia miedolla lämmöllä.
Nostetaan kalapalat pois ja siivilöidään liemestä sipulit ja maustepippurit pois.
Lisätään kattilaan kasvislientä 4 dl ja keittojuureksia pakastepussillinen.
Annetaan kiehua 5 minuuttia. Lisätään esim eilinen kanaliemessä kypsennetty riisi (3 dl).
Lisätään paloiteltu lohi ja kuumennetaan kiehuvaksi.
 Annoslautasille silputaan persiljaa.

Mansikkakermavaahtokakku
 Pohja
5 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 a/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
125 g voita sulatettuna
3/4 dl omenamehua kostutukseen
Täyte
2 dl mansikkahilloa
1 l mansikoita (pakaste)
2 dl vispikermaa
1 rs mascarponejuustoa
ripaus sokeria
Päälle
3 dl vispikermaa
suklaarouhetta ja vadelmia

Sulata voi ja jäähdytä. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja sekoita varovasti.
Lisää jäähtynyt voisula taikinaan. 
 Kaada taikina irtopohjavuokaan.(26cm)  Paista 180-asteessa 35-40 minuuttia. Jäähdytä. 
Paistoin pohjan täyttämistä edeltävänä iltana.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta jokainen pohja omenamehulla. 
 Soseuta mansikat haarukalla, makeuta esim stevialla.  
Vaahdota  kerma, ripsauta mukaan hieman sokeria.Sekoita mascarpone ja kermavaahto keskenään.
Levitä alimmalle kakkupohjalle ensin mansikkahilloa, mansikkasose ja kerma-mascarponevaahto. 
Täytä toinen väli samoin.  Anna kakun vetäytyä kakkukuvun alla kylmässä seuraavaan päivään.
Aloita kakun koristelu vispaamalla kermavaahto,  levitä vaahto kakulle ja reunoille. 
Käytin perinteistä tapaa eli lastaa vaahdon levittämisessä. 
Pursota kermavaahtoa reunakoristeeksi.
 Raasta pinnalle tummaa suklaata, lisää lopuksi kohmeiset vadelmat.
Kakun voit luonnollisesti koristaa omalla suunnittelulla ja ihan millä raaka-aineilla haluat.
Myös hillon ja mansikat voit korvata tilanteen ja oman mieltymyksen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.