tiistai 18. joulukuuta 2012

Lohi-riisilaatikko

Ostin joululahjaksi keittokirjan Safkaa -Parempaa arkiruokaa.
Kirja on saanut paljon huomiota mediassa ja täällä blogimaailmassa.
Kirjoittajina ja reseptien valmistajina ovat  bloggaaja Hanna Gullichsen ja 
ravintoloitsijamiehensä  Alexander Gullichsen.
Hannan Chicling- blogia voitte klikata linkistä, kannattaa käydä siellä.
Muutin hieman reseptiä, käytin ohraa riisin asemasta ja
graavilohen asemasta  pilkoin mukaan kypsän uunilohen pari filettä.
En osaa heittää ruokaa hukkaan ja keksin ylimääräiselle ruoalle 
uusiokäytön. Sitruunalla ja tillillä maustettu uunilohi sopi tähän hyvin.
Nyt paketoin kirjan lahjaksi ja se avataan jouluna ihan muualla kuin 
täällä meillä. Kirjassa on muuten monta hyvää reseptiä, joita tulen 
jatkossa kokeilemaan.

Lohi-riisilaatikko

4 dl täysjyväriisiä / käytin rikottuja ohraryynejä
2 keitettyä kananmunaa
5 dl  täysmaitoa
3 kananmunaa
250-300 g graavattua lohta/ käytin kypsän uunilohen filettä
voita vuoan voiteluun
suolaa, valko- ja mustapippuria
Keitä riisi. ohjeen mukaan.   Kuumenna uuni 180-asteeseen
Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi paloiksi.
(uunilohifileet pienensin haarukalla)
Laita kulhoon keitetty riisi (ohra), paloiteltu lohi ja hienonnetut kananmunat.
Mausta seos suolalla ja pippureilla.
Voitele uunivuoka (n.5-6 cm syvä, reilu  20 cm läpimitaltaan) voilla, 
kippaa riisiseos  vuokaan. Vatkaa maito ja kananmunat kevyesti keskenään,
lisää hiukan suolaa ja valkopippuria. 
Kaada munamaito vuokaan ja vuole päälle reilusti voilastuja.
Kypsennä vuokaa noin 35 minuuttia.

Laitanpa tähän vielä kastikeohjeen.
Tilli-voisula
60 g voita
tilliä silputtuna
1 struuna neljäksi lohkoksi leikattuna
Sulata kattilassa voi, lisää tillihakkelus. Lusikoi tillivoita ja purista sitruunaa annoksen päälle.
Kuten kuvasta huomaatte, meillä oli lisukkeena salaattia ja puolukoita sekä persiljasilppua lohilaatikon päällä.

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta ja kevyeltä. Pidän riisistä niin paljon, että käyttäisin ehkä riisiä;-)

    Meilläkin tehdään lohta niin paljon, että siitä jää, mutta se on niin herkkua, että menee jo seuraavana päivänä leivän päällä brunssina tai jopa lounaana.

    VastaaPoista
  2. Kyllä riisi on ehkä parempi kumppani lohelle, mutta ohrakin käy.
    Seuraavalla kerralla teen riisin kera.
    Oli muuten kylmänäkin hyvää, nappasin juuri muutaman lusikallisen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.