tiistai 23. helmikuuta 2016

Tyrnimarjapuuro

Nyt on alkanut pakastimen marjakausi.
Tänään "löysin" tyrnimarjoja. Lueskelin, mitä muut ovat tehneet tyrnimarjoista.
Vispipuuro kuulosti erittäin hyvältä. Epäilin kuinka saan siemenet poistettua
näistä marjoista. Turha epäily, poistin  joka ikisen siemenen.
Soseutin tehosekoittajalla tyrnimarjat jäisinä ja seos sai sulaa huoneenlämmössä.
Siivilöin mehuksi sulaneet marjat. Siivilään jäivät siemenet. Kaavin ns hedelmälihaa vielä kattilaan
mehun joukkoon. Helppoahan tämä oli. Syksyllä voisin keittää hyytelöä tällä metodilla.

Tyrnimarjavispipuuro 2-3 annosta

n 100 g tyrnimarjoja pakasteesta ja siemenet poistettuna edellä kerrotun tavoin
4  dl vettä
1 dl fariinisokeria
3/4 dl tummia mannasuurimoita
hyppysellinen suolaa
vaniljakastike Valion
Kiehauta vesi. Lisää marjat ja sokeri.
Keitä miedohkolla lämmöllä muutama minuutti.
Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Anna kypsyä 8 minuuttia.
Anna jäähtyä. Vatkaa vaahtomaiseksi.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Annostele. Nauti. On todella hyvää.

Vielä jäi pakkaseen yhden puuron verran tyrnimarjoja.

6 kommenttia:

  1. Todellinen terveyspommi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin. Kiitos, hanne

      Poista
  2. Kauniin värinen puuro. :) Tyrni on makuna minulle vielä vieras, pitäisi maistella joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyrniä kannattaa maistaa vaikkapa puurossa. Tässä maku on hyvässä seurassa eikä tule voimakkaana esille, kuten jos maistat pelkän marjan.

      Poista
  3. Tyrnistä en ole koskaan tehnyt vospipuuroa, mutta raparperista kyllä ja hupenee nopeasti kiposta :)
    Täytyykin kokeilla noita tyrnejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on parempaa kuin raparperista tehty, maku on jotenkin pyöreämpi.

      Poista

Kiitos kommentistasi.