lauantai 6. helmikuuta 2016

Puolukka-ruisvaahto

 Tänään pyöräytin lounaaksi lämpimät juusto-kalkkunaleikevoileivät.
Päätin panostaa vielä jälkiruokaan, Yhteishyvän-nettisivulta löysin
helpon ja nopean ohjeen puolukoista. Lisäsin  ohjeeseen vielä jogurttikermavaahdon,
joka näkyy puolukkavaahdon päällä.
Todella hyvää ja nopeaa.


1 1/2 dl sihtiruisjauhoja (käytin Kinnusen ruisjauhoja)
2 dl kiehuvaa vettä
reilu 3 dl pakastettuja jäisiä puolukoita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa jauhot kulhoon. Sekoita niihin kiehuva vesi.
Lisää jäiset puolukat ja sokerit.
Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.

Vaahdota vajaa desi kermaa ja 4 rkl turkkilaista jogurttia.
Lisää mukaan reilu tl vaniljasokeria.
 
Eikö kuulostanut helpolta ja kaiken lisäksi todella hyvää.
Ruisjauho ja puolukka sopivat hyvin keskenään.

2 kommenttia:

  1. Rakastan puolukoita! Tässä oli oiva idea, jota pitää kokeilla. Kiitos siitä!

    VastaaPoista
  2. Oli tosiaan hyvää ns raakapuuroa tai vaahtoa miten vain.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.