sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Liha-herkkusienipata

 Pitkästä aikaa valmistin pataruokaa. Kylläpä maistuikin maukkaalta.
Tämä ei muistuttanut ollenkaan karjalanpaistia, jota perinteisesti tehdään
lihapaketin päällä olevan nimityksen mukaan.
Minulla oli sekä possun- että naudanlihaa paloina.
 Tietysti voit käyttää vain nautaa, jos possunliha ei käy.
Ostin myös luomuherkkusieniä ja nehän sopivat oikein hyvin.

600 g sika- ja naudanlihaa paloiteltuna.
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl juoksevaa kasvisrasvaa
1 iso sipuli lohkoina
1 iso valkosipulinkynsi murskattuna
2 porkkanaa lantteina
200g luomuherkkusieniä puhdistettuna
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattisosetta
5 dl lihalientä
2 rkl punaviinietikkaa
n 1tl suolaa, mustapippuria rouheena, basilikaa ja savupaprikaa   

Kierittele lihapalat vehnäjauhossa ja ruskista pannulla kasvisrasvassa.
Ruskista lihat kahdessa osassa. Kaada ne kattilaan.
Lohko sipulit, murskaa valkosipuli ja pese porkkanat ja palo lanteiksi.
Ruskista kevyesti rypsiöljyssä ja lisää kattilaan.
Ruskista puhdistetut sienet rypsiöljyssä ja mausta suolalla.
Lisää kattilaan.
Kiehauta lihaliemi ja mausta tomaattisoseella, punaviinietikalla ja mausteilla.
Lisää liemi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 1 1/2 tuntia.
Sekoita välillä.
 Sekoitin salaatiksi pehmeää friseetä, höyrytettyjä pakastekasviksia, kirsikkatomaatteja .
Kastikkeeksi oliiviöljy ja sitruunamehua sekä suolaa ja mustapippuria.
 Perunamuusi sopi hyvin tämän mausteisen lihapadan kanssa.
Kurkistus kastikekattilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.