maanantai 15. helmikuuta 2016

Pappilan hätävara

 Pitkästä aikaa päätin pyöräyttää uunissa jälkiruuan. Ostin sitä varten leipomosta pullapitkon,
sillä aikomukseni oli paistaa Köyhiä ritareita, mutta päädyinkin Pappilan hätävaraan.
Toteutin perinteisen ja oman valintani mukaan tyyliin, mitä kaapista löytyi.
Ensin keitin pakastemansikoista ja -mustikoista hillon.
Se syntyikin 5 minuutissa kohmeisista marjoista hillo-marmeladisokerin avulla.
 Hillo sai jäähtyä ja jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa.

Leikkasin pullapitkoviipaleet soiroiksi. Asettelin ne voidellun
uunivadin pohjalle ja kostutin maidolla.
Levitin pinnalle mansikka.mustikkahilloa kerroksen.
Seuraavaksi sekoitin 2 1/2 dl ruokakermaa, 1 kananmuna, 2 rkl sokeria ja
2 dl mantelijauhoja. Annoin turvota hetken aikaa. Levitin hillon pinnalle puolet.
Seuraavaksi toinen kerros kostutettuja  pullaviipaleita, hilloa ja loput kermamanteliseoksesta.
Paistoin uunin 170-asteessa noin 20 minuuttia.
  

Hätävaralle levitettiin hilloa ja vaahdotettua Valion vanhanajan vaniljakastiketta.
Maistui hyvälle.

2 kommenttia:

  1. Herkulta näyttää,mutta tämä uunissa tehty on pullavanukas,Pappilan hätävara tehdään kylmistä aineista,kylläkin samoista aineista: keksipaloista/pullakuutioista,hillosta ja kermavaahdosta,noin niinkuin suurinpiirtein.Yhtä kaikki, hyvää tulee molemmin tavoin. Tykkään blogistasi selkeiden kuvien ja helppojen ohjeiden vuoksi. Valoisaa kevättä!

    VastaaPoista
  2. Olipa vanukas tai hätävära, mutta kivalta kuulostaa. En ole ikinä itse tehnyt, mutta täytyykin kokeilla, varsinkin tätä uuniversiota!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.