keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Manteliset uuniomenat

 Manteliset uuniomenat korvasivat tänään illallisen.
Omenat maistuivat tupla-annoksina sen verran ruokaisilta, että jälki-
ruuaksi aiottu olikin pääruoka. Joskus on vain herkuteltava makeallakin.
Tämä ei nyt ihan niitä makeampia ollut, juuri sopivasti fariinisokeria.
Toteutin herkun Valion ohjetta osittain noudattaen. 

4 annosta
4 omenaa hyvin pestyinä
Täyte
100 g voita tai keijua
2 tl kanelia
2 rkl fariinisokeria
1 1/2 dl mantelia rouhittuna
lisäsin mukaan hieman pähkinärouhetta

Vaniljakermajäätelöä

Pese omenat. Poista siemenkodat omenaporalla. Laita omenat uunivuokaan.
Sekoita pehmeä voi/keiju ja muut täytteen ainekset.
Lusikoi täyte omenoiden koloihin ja päälle.
Paista 175-asteessa keskitasolla n 35 minuuttia.
Tarjoa vaniljakermajäätelön kera.
Tai vanilja- ja kinuskikastikkeen kanssa. 
Tätä en kokeillut, kuulosti liian makealta.
 Hyvältä maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.