sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus oli sopivaa ruokaa tänään, sadepäivänä. Uuniruuat ovat sopivia,
kun keittiössä ei halua viettää aikaa puolituntista pitempään.
Vanha kunnon klassikko syntyy helposti. Tietysti on varauduttava, että anjovisrasia löytyy.
Sen kipaisin ostamassa lähikaupasta. Mukava, että ne ovat "aina" auki.
 

n 500 g perunoita kuorittuna ja viipaloituna
1 isohko sipuli renkaina
1 rs anjovista ja lientä
2 1/2 dl flora ruokakermaa
voinokareita pinnalle
Voitele vuoka rypsiöljyllä.
Levitä vuoan pohjalle puolet perunaviipaleista.
Levitä sipulirenkaat seuraavaksi.
Pilko vähän anjoviksia ja levitä vuokaan.
Viimeisenä loput perunaviipaleet.
Sekoita ruokakermaan anjovisliemi ja kaada seos vuokaan.
Levitä pinnalle voinokareet.
Paista uunin 200-asteessa noin 45 minuuttia.

Maistuvan kiusauksen seuraksi kokosin salaattia ja minitomaatteja.

4 kommenttia:

  1. Voi, niin herkullista janssoninkiusaus ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Janssoninkiusaus oli pitkästä aikaa hyvää.

      Poista
  2. Meilla kotona tehtiin silakkalaatikkoa. Lautasella sitten siihen paalle
    pari tippaa etikkaa mausteeksi. Outoa kun nyt ajattelee. Onko sinulle tuttu?

    VastaaPoista
  3. Silakkalaatikkoa ei lapsuuskodissani tehty, mutta paistettuja silakoita kylläkin kesäisin.
    Silakkalaatikkoa olen kauan sitten tehnyt, etikkaa en ole käyttänyt. Silakkalaatikko maistui kyllä hyvältä, kun nyt muistelen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.