sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Nakkiuunimunakas

 Eilisen hääjuhlan jälkeen on vielä juhlahumu päällä.
Juhlaruuat olivat todella hyviä. Niitä muistellessa  valmistin
helppoa ja arkista ruokaa vaikka on sunnuntai. Joskus on paikallaan, että ruoka kypsyy
kuin itsekseen uunissa. Snellmanin nakit ja kananmunat  sopivat kuin nenä päähän, hyvää
tuli ja nälkä lähti. Tomaatit juustokuorrutteella kruunasivat munakkaasta vielä paremman.
 

5 kananmunaa 3 rkl kermaa ja 2 rkl vettä, ruususuolaa, mustapippuria.
Sekoita kevyesti ja kaada voideltuun laakeaan  uunivuokaan.
Paista 200-astetta noin 6 minuuttia.
5 nakkia lanteiksi leikattuina paistetaan kevyesti pannulla,
Kaadetaan uunimunakkaalle. 
Lisätään kolme viipaloitua pienehköä tomaattia, ripautetaan 
pinnalle hieman sokeria ja mustapippuria.
Seuraavaksi ripotellaan päälle silputtua kesäsipulinvartta.
Viimeisenä levitetään reippaanlaisesti juustoraastetta.
Työnnetään vuoka uuniin ja annetaan paistua, kunnes juustoraaste on sulanut.

Lisukkeena salaattia, johon sopi nyt lisätä vihreitä oliiveja ja paistettuja naurislastuja.
Jälkiruokaa teen illalla, se on luultavasti hedelmäsalaattia.

2 kommenttia:

  1. On kyllä hyvän ja värikkään näköinen munakas .Snellmannin nakit on hyviä, niitä minäkin aina ostan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tykkään Snellmanin nakeista, koska niissä on lihaa reippaasti mukana ja se myös maistuu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.