torstai 9. heinäkuuta 2015

Kaalikasviskeitto

 Kesän ensimmäinen kaalikeitto tänään. Toteutin keiton uudella tavalla eli
perinteisestä hieman poiketen. Lisäsin annoksille fetajuustoa, joka sopi hyvin,
maustamiseen otin uusia makuja, lime, cajun ja inkivääri.

Kaalikasviskeitto  6 annosta

2 sipulia  ja 3 valkosipulinkynttä pienittynä
cajun-maustetta, inkivääriä, mustapippurirouhetta
rypsiöljyä kuullottamiseen
n 600 g varhaiskaalia pienittynä
3 porkkanaa lantteina ja 3 perunaa kuutioina
1 l kasvislientä
1 limen kuoriraaste ja mehu
persiljaa silputtuna
pinnalle fetajuustoa kuutioina
Kuullota sipulit ja mausteet rypsiöljyssä. Lisää kaali, porkkana ja perunat.
Kuullota hetki. Lisää kiehuva kasvisliemi. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. 
Lisää keittoon limen mehu ja raaste. Tarkista maku.
Lisää persiljasilppu.
Annostele lautasille ja nostele päälle kuutioitua fetaa.
 
Fetajuuston voi korvata miedolla raejuustollakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.