Uunirisotto kypsyy uunissa eikä vaadi liemen lisäystä, sillä liemi
lisätään kerralla riisin joukkoon. Kypsennyksen aikana esivalmistellaan
kaikki se mitä risottoon riisin jälkeen tulee. On helppoa ja lopputuloksena on maistuva risotto.
Valitsin salaattiin hedelmää eli nektariinia, joka sopii broileririsotolle.
Risottoon lisäsin tällä kertaa valkoista naurista ja tietysti broilerikuutioita.
Risotto
2 valkosipulinkynttä ja 1 pienehkö keltasipuli pienittyinä, rypsiöljyä
Kuullota keskilämmöllä öljyssä sipulisilppu, noin 3 minuuttia.
Lisää 3 dl arborio-risottoriisiä ja kuullota noin 2 minuuttia
Kuori pieni valkoinen nauris ja leikkaa kuutioiksi.
Lisää riisin joukkoon ja kuullota 1 minuutti.
Kaada riisi-sipuli-naurisseos uunipataan.
Lisää pataan 7 dl kiehuvaa kanalientä.
Laita kansi päälle ja kypsennä uunissa 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Leikkaa 250 g broilerifilettä suikaleiksi
Mausta, suola, mustapippuri, savupaprika, curry, basilika mausteilla
Ruskista broilerisuikaleet voi/rypsiöljyssä 2 minuuttia.
Leikkaa suikaleet kuutioiksi ja lisää sekoittaen al dente risottoon.
Sekoita 30 g voita 2 rkl sitruunamehua ja lisää risottoon.
Anna kypsyä vielä uunissa muutama minuutti.
Lisää risottoannoksille juustoraastetta.
Kokoa rucola,viinilehti ym salaatiksi. Lisää mukaan viipaloitu nektariini.
Tämä risottoruoka oli todella maistuvaa. Kokeilkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.