tiistai 18. maaliskuuta 2014

Puolukkakakku ja Cappuccinoruudut

Tälle päivälle leivoin vieraita varten.
Aterioinnin jälkiruokana oli kahvit ja juuri nämä makeat kakut.
Valmistin possun ulkofileen uunissa sen vanhan ohjeeni mukaan,
josta  olen postannut vuonna 2009. Taidan laittaa ohjeen uudelleen tänne.
Alkuruokana oli Rapallo lohta salaattipedillä.
Nyt tallensin puolukkakakun, Kotilieden ohje, ja cappussinoruudut,
jonka bongasin Koti ja keittiö-lehdestä.
Molempia kannattaa kokeilla, puolukkakakku on erittäin mehevä ja
juustokakkumaisessa cappuccinossa maistuu sopivasti cappuccinokahvi.

Puolukkakakku
  4,5 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
1 tlkardemummaa
2 tlkanelia
1 tlneilikkaa
2 tlruokasoodaa
2 dlpuolukkasurvosta
2 kplmunaa
2 dlkermaviiliä
1 dlsulatettua margariinia tai voita jäähdytettynä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kaikki muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Paista kakku voidellussa korppujauhotetussa rengasvuoassa tai silikonivuoassa (voitelin sen varmuuden vuoksi juoksevalla margariinilla) 175 C:ssa n. tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä ohuella tikulla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

Cappuccinoruudut 
Pohja
200 g digestivekeksejä 
75 g voita tai margariinia sulatettuna
1 tl kanelia
Täyte
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa /philadelphia
1 prk (250g) ricottajuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
Cappuccinoraidat
1 annospussi (12,5g) cappuccinopikakahvijauhetta
3 rkl tomusokeria
1 rkl vettä
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatetun rasvan ja kanelin kanssa tasaiseksi.
Painele keksiseos 20x24-senttisen leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle
Vatkaa kulhossa tuorejuusto, ricottajuusto, sokerit ja munat tasaiseksi seokseksi 
Kaada seos keksipohjan päälle.
Sekoita kupissa pikakahvijauhe, tomusokeri ja vesi keskenään.
Tiputtele seosta sinne tänne juustotäytteen päälle. Vedä tipat veitsellä raidoiksi,
jotta saat marmorikuvioita pinnalle. Tein tosin kuviot aivan  omalla tyylillä.
Paista 175-asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Nosta vielä
jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi ennen leikkaamista.



4 kommenttia:

  1. Mikäs juhla nyt on kun on pöytä noin koreana.Hienoja leivonnaisia.

    VastaaPoista
  2. Oli vain tiedotustilaisuus perheemme tulevista näyttely- ja julkistamistapahtumista.
    Sama ohjelma on tulossa teillekin.

    VastaaPoista
  3. Puolukkakakku on ihana, sen tiedän varmaksi, koska olen tehnyt vastaavaa. Cappuccinoruudut ovatkin sitten uusi tuttavuus ja voin vain kuvitella kuinka herkullisia ovatkaan.

    VastaaPoista
  4. Cappuccino maistuu hienosti kakun pinnassa, Hyvää eikä liian massiivista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.