sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ruusukaali-pekonigratiini ja perunaviipaleet pekonilla

Pekonista on moneksi, se täydentää kasvikset, perunankin.
Tänään pyöräytin ateriat nopeaan tahtiin. Esikäsittely vei hieman aikaa,
muuten kaikki valmistui itsekseen - melkein.
Pitkästä aikaa rapea pekoni maistui hyvältä ruusukaalin ja perunan kera.

Ruusukaali-pekonigratiini 
Perunaviipaleet pekonilla
400 g ruusukaalia, kiehauta ne melkein kypsiksi vähässä vedessä.
Laita ruusukaalit uunivuokaan.
Pilko 200 g pekonia , paista ne rapeiksi ja ripauta hieman suolaa päälle.
Laita pekonit ruusukaalien päälle.
Sekoita 2 kananmunaa, 2 dl rasvatonta maitoa. Mausta mustapippurilla,
meiramilla ja ripauksella suolaa. Kaada seos vuokaan.
Lisää vuokaan 2 dl juustoraastetta.
Paista uunin 225-asteessa noin 20 minuuttia.
Kuori ja viipaloi perunat pituussuunnassa. Keitä suolalla maustetussa vedessä.
Paista kuumalla pannulla pienityt  pekoniviipaleet rapeiksi, lisää lopuksi hieman suolaa.
Nosta perunaviipaleet pekonipannulle  ja anna niiden kypsyä vielä  muutama minuutti.
Nosta pekonia ja perunaa annoslautasille.

Ruusukaali-pekonigratiini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.