keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Salaattia, savusiikaa ja uunijuustoa

Olen etuoikeutetussa asemassa, kun asun kaupungin ydinkeskustassa ja
tästä huolimatta maaseudun ympäröimänä. Tässä on vain hyviä puolia syystä, että 
saan syksyisin hirvenlihaa, vastapyydettyä kalaa suoraan kalastajilta ja monta muuta
herkkua, joista olen ikuisessa kiitollisuuden velassa.
Äskettäin sain ternimaitoa. Lehmätiloilla on ternimaitoa enemmän kuin 
kaupat, meijerit, pienjuustolat voivat vastaanottaa.  Olinkin iloissani, kun sain
sieviläistä ternimaitoa. Tänään sitten nautittiin iki-ihanasta uunijuustosta.
Ensin kuitenkin syötiin salaattia ja savusiikaa.

Salaattia ja savusiikaa 
Salaatissa on
romaine- ja friseesalaattia, purjosipulisilppua, paprikakuutioita, hunajamelonikuutioita, 
puolukoita, tyrnimarjoja, ripaus mustapippurirouhetta, puristettua sitruunaa, ripaus sokeria,
laadukasta neitsytoliiviöljyä
Salaatin lisukkeina  on
savusiikaa paloiteltuna, keitetyt kananmunat lohkoina, luumutomaattia lohkoina,
ripautin päälle hieman suolaa ja mustapippuria
Kastike sisältää
ranskankermaa (20%) persiljasilppua, paprikaa, mustapippuria, suolaa

Uunijuusto ternimaidosta
1 l ternimaitoa ja 1 tl suolaa
Voitele vuoka voilla. Kaada ternimaito vuokaan.
Paista 150-asteisessa uunissa noin tunti nosta lämpötila 200-asteeseen
ja jatka paistamista 20-30 minuuttia, kunnes juusto on kiinteää.
Leikkaa juusto isoiksi neliöiksi.
Ripottelin juustolle kanelia, puolukoita ja lopuksi juoksevaa  hunajaa.
 

2 kommenttia:

  1. Voi - lapsuuden makumuistot jysähtivät tuosta uunijuustosta pintaan. Ternimaidosta tehtynä sellaista herkkua, ettei paremmasta väliä!

    VastaaPoista
  2. Lapsena minäkin sain usein syödä tätä juustoa. Silloin se ei aina maistunut kovinkaan hyvältä. Mutta nyt on kaikki toisin, aina on yhtä hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.